„News Corp.“ skyrė 10 mln. dol. „iPad“ skirtam laikraščiui

Publikuota: 2011 m. gegužės 5 d. ketvirtadienis

Pirmajame 2011 metų ketvirtyje žiniasklaidos magnato Ruberto Merdoko korporacija „News Corporation“ („News Corp.“) skyrė 10 mln. dolerių specialiai „iPad“ programai, skirtai laikraščiui „The Daily“, sukurti.

Magnato pavaduotojas Čeisas Keris teigė, jog tai naujas laikraštis, kuris tik prieš mėnesį tapo mokamas, ir yra viena iš dažniausiai pasirenkamų naujienų taikomųjų programų. Visgi tikslaus „The Daily“ prenumeratorių skaičiaus „News Corp.“ atstovas nepateikė.

Prieš mėnesį Č. Keris pranešė, kad iš 500 tūkst. „iPad“ savininkų, įsikrovusių „The Daily“, nuolatiniais laikraščio skaitytojais tapo 75 tūkst. žmonių.

Pirmą kartą apie planus išleisti laikraštį, kuris išeis tik skaitmeniniuose įrenginiuose, Rupertas Merdokas papasakojo 2010 metų lapkritį. „The Daily“, kuriame pradžioje dirbo 150 žurnalistų, buvo pristatytas šių metų vasario 2 dieną.

Finansinę 2011 metų sausio–kovo mėnesių ataskaitą „News Corp.“ publikavo savo oficialiame tinklalapyje. Kompanijos duomenimis, „News Corp.“ pelnas minėtu laikotarpiu, palyginti su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo 24 proc. ir siekė 639 mln. dol.

Šaltinis: adage.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha