Iš Kinijos tinklaraštininkų bus reikalaujama tikrų vardų

Publikuota: 2011 m. gruodžio 16 d. penktadienis

Kinijos valdžia įpareigojo vietos kompanijas, kurių veikla – interneto dienoraščiai, reikalauti iš savo klientų registruojantis nurodyti tikrą savo vardą.

Interneto dienoraščių rašytojai turės nurodyti savo tikrą vardą svetainės administratoriams, o rašyti pranešimus bei žinutes bus galima ir pasirašius slaptažodžiu. Be tikrojo vardo nurodymo bus suteikiama galimybė tik skaityti kitų parašytus pranešimus. Jau užsiregistravę tinklo naudotojai turės pateikti savo tikrąjį vardą per tris mėnesius.

Valdžios atstovų teigimu, toks sprendimas priimtas siekiant apsaugoti naudotojų interesus bei padidinti pasitikėjimo internete pateikiamais duomenimis lygį. Anksčiau Kinijos valdžios institucijos yra pareiškusios, kad gandų skleidimas internete „blogiau už kokainą“. Gruodį du Kinijos piliečiai buvo areštuoti už gandų skleidimą tinklaraščiuose.

Reikalavimas nurodyti tikrą savo vardą pirmiausia palies „Weibo.com“ – kiniškosios „Twitter“ versijos – naudotojus. Šiame tinkle užsiregistravę apie 250 mln. naudotojų. Be to, naujosios taisyklės draudžia publikuoti neteisėtą informaciją, įskaitant valstybės paslaptis bei smurtą propaguojančią medžiagą.

 

Šaltinis: lenta.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha