Europos žaidynės neabejingos technologijoms

Publikuota: 2015 m. birželio 15 d. pirmadienis

Azerbaidžano sostinėje Baku jau vyksta pirmosios Europos žaidynės. Tačiau žaidynių organizatorių dėmesys skirtas ne tik sportui – itin daug pastangų skiriama žaidynių telekomunikacijoms ir IT infrastruktūrai.

Ryšio kokybė

Azerbaidžano ryšių ir aukštųjų technologijų ministerija darbus atliko trimis kryptimis: išplėtė šviesolaidinio tinklo infrastruktūrą, užtikrina kokybišką ryšį ir informacinę apsaugą. Įgyvendinti šiuos uždavinius ministerijai padeda ir ne viena užsienio technologijų lyderė.

JAV kompanija „Global Wireless Solutions“ dar prieš žaidynes atliko mobiliojo ryšio kokybės monitoringą keliose šalies vietose ir pateikė rekomendacijas ryšio operatoriams, kaip patobulinti paslaugų kokybę. Tarp žaidynių objektų iš viso buvo nutiesta per 600 kilometrų kabelių ir epr tūkstantį optinių linijų, kurie leis užtikrinti greitą ir saugų duomenų perdavimą.

Saugias ir kokybiškas radijo komunikacijos paslaugas padės užtikrinti bendrovė „Motorola Solutions“. Kompanija pateikė Azerbaidžanui 5 200 stacionarių ir mobiliųjų racijų ir joms būtinų priedų. Saugumui užtikrinti taip pat įrengta keletą monitorių, leidžiančių stebėti arenas ir jų prieigas.

Gyventojams ir svečiams

Baku gyventojai taip pat nepalikti be naujienų apie žaidynes. Įvairiose miesto vietose įrengtuose monitoriuose miesto gyventojai ir svečiai gali stebėti įdomiausius žaidynių momentus – nuotraukas ir vaizdo siužetus. Informacija atnaujinama kas dvi minutes. Tokie monitoriai veiks ir apie žaidynes informuos iki pat renginio pabaigos.

Pasiruošė Europos žaidynėms ir Baku metro. Metro stotelių pavadinimai skelbiami ne tik azerbaidžaniečių, bet ir anglų kabomis. Be to, stotelėse abiem minėtomis kalbomis pateikiama informacija apie žaidynių objektus. Siekiant užtikrinti didesnį saugumą, stotelėse ir jų prieigose įrengta daugiau vaizdo kamerų.

Mobiliosios programėlės

Tieks žaidynių dalyviams, tiek svečiams Azerbaidžanas siūlo virtualų žemėlapį „Gomap.az“. Jis leidžia geriau pažinti ir nepaklysti Baku mieste. Be to, šioje programėlėje galima rasti visus su žaidynėmis susijusius objektus, viešojo transporto maršrutus.

Baku gyventojams ir svečiams taip pat pasiūlyta programėlė „Yollar“. Parsisiuntus ją į savo mobilųjį įrenginį, ekrane galima matyti viešojo transporto judėjimą ir tvarkaraščius, susidariusias spūstis, susidaryti maršrutą iki reikiamo objekto.

Žaidynių organizatoriai siūlo parsisiųsti iš „Google Play“ oficialią Europos žaidynių programėlę. Joje naudotojai ras varžybų tvarkaraščius, rezultatus, fotografijas, šalių ir sportininkų aprašymus, vaizdo medžiagą ir kitą naudingą informaciją.

Primename, kad Europos žaidynės vyksta birželio 12–28 dienomis. Jose dalyvauja per 6 000 sportininkų iš 50 valstybių, kurie atstovauja 20 sporto šakų. Pergalių žaidynėse siekia ir 73 mūsų šalies atletai.

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Pirmosios Europos žaidynės Baku – naujas sporto istorijos puslapis

Š. m. birželio 12–28 dienomis Azerbaidžano sostinėje Baku vyks pirmosios Europos žaidynės, kuriose 20 sporto šakų ir 31 rungtyje varžysis daugiau nei 6 000 sportininkų iš visos Europos. skaityti »