78 būgnai paskelbė „Mentor Lietuva“ organizuojamos vaikų stovyklos pradžią

Publikuota: 2013 m. birželio 12 d. trečiadienis

Pirmadienį Švenčionių rajone prie Pailgio ežero prasidėjusios prevencinės stovyklos atidarymas nugriaudėjo 78 būgnų garsais – taip savaitės stovyklavimą pradėjo 12–14 metų vaikai iš kelių Aukštaitijos savivaldybių. Ne pelno siekiančios organizacijos „Mentor Lietuva“, kurios vienas iš steigėjų yra SEB bankas, organizuojamoje prevencinėje stovykloje šiemet dalyvauja 77 vaikai. Ketvirtus metus iš eilės įgyvendinamas projektas skirtas vaikams iš socialiai pažeidžiamų šeimų. Jo tikslas – apsaugoti jaunus žmones nuo piktnaudžiavimo narkotikais bei paskatinti gyventi sveikai.

Kartu su žinomu perkusininku Gediminu Laurinavičiumi stovyklautojai paskelbė stovyklos pradžią dalyvaudami improvizuotame pasirodyme su būgnais. Prieš tai sužinoję grojimo su mušamaisiais instrumentais abėcėlę, vaikai noriai dalyvavo improvizuotame „DrumParty“.

„Viskas, kas aplinkui mus – triukšmas, o muzika – tai gerai organizuotas triukšmas“, – šmaikštavo vaikus mokydamas Gediminas Laurinavičius.

Asociacijos „Mentor Lietuva" organizuojamoje prevencinėje stovykloje šiemet vaikai ne tik gros, bet ir sportuos, pieš, vaidins, užsiims orientaciniu sportu, sužinos nemažai išgyvenimo miške paslapčių, pažins vaistažoles, rodys savo talentus. Stovyklos dalyvių visą savaitę laukia patys įvairiausi užsiėmimai, kurių tikslas – išmokyti vaikus leisti laiką sveikai ir prasmingai, apsaugoti juos nuo piktnaudžiavimo tabaku, alkoholiu ir narkotikais.

„Šios stovyklos – dar vienas būdas mums prisidėti prie vaikų ugdymo, padėti jiems užaugti kaip asmenybėms, paskatinti prisiimti atsakomybę ir nebijoti rodyti iniciatyvą. Tikiuosi, kad ši kūrybiška ir netradicinė patirtis padės vaikams išsiugdyti tvirtas charakterio savybes ir sveikai gyventi“, – sako „ Mentor Lietuva“ valdybos pirmininkas ir SEB banko valdybos narys Aivaras Čičelis.

„Kasmet baigiantis stovykloms matome laimingus vaikų veidus, pasikeitusį stovyklos dalyvių elgesį. Tikiu, kad vaikų širdyse pasėjame norą gražiau, sveikiau gyventi, labiau pasitikėti savimi ir kitais“, – sako stovyklą organizuojančios asociacijos „Mentor Lietuva“ vadovė Bernadeta Lažauninkaitė.

Birželio 10–15 dienomis vykstančioje stovykloje šiemet dalyvauja vaikai iš Utenos, Šalčininkų, Molėtų, Ignalinos ir Vilniaus miesto savivaldybių. Vaikus į stovyklą padėjo surinkti savivaldybių socialinių paslaugų centrai. Stovykloje vaikai mokysis geriau pažinti save ir kitus, pasitikėti savimi, atsispirti neigiamai aplinkos įtakai. Su vaikais stovyklose jau keletą metų dirba profesionalūs vadovai, kurie vaikus įtraukia į aktyvius ir įdomius užsiėmimus, padedančius stovyklų dalyviams ugdyti bendravimo įgūdžius ir suprasti, kokį poveikį jų dabartinis elgesys, sprendimai daro aplinkiniams, jų ateičiai.

Pirmoji prevencinė stovykla įvyko 2010 metais. Kiekvieną vasarą „Mentor Lietuva“ vaikams iš pažeidžiamų šeimų organizuoja stovyklas, kuriose ugdomi socialiniai įgūdžiai, vaikus siekiama sudominti įvairiomis sporto šakomis, supažindinti su prasmingais laisvalaikio praleidimo būdais. Prevencinę stovyklą ketvirtus metus organizuoja ne pelno siekianti organizacija „Mentor Lietuva“.

Ši organizacija veikia kaip tarptautinės „Mentor“ organizacijos atstovybė. Lietuvoje jos veiklą užtikrina organizacijos steigėjai ir nariai: SEB bankas, advokatų kontora LAWIN, „Vičiūnų“ įmonių grupė, OVC Consulting ir „Alma litera“ įmonių grupė.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Šaltinis: seb.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai