MRU ir ASU bendradarbiaus bei kartu rengs tarpsritinę studijų programą

Publikuota: 2013 m. vasario 3 d. sekmadienis

Vasario 1 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorius prof. dr. Alvydas Pumputis ir Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) rektorius prof. dr. Antanas Maziliauskas pasirašė bendradarbiavimo sutartį tarp universitetų. Rektoriai taip pat pasirašė sutartį dėl bendradarbiavimo vykdant Technologijos mokslų srities, bendrosios inžinerijos (pagrindinės) ir Teisės (gretutinės) krypčių bakalauro studijų programą. 

„Konkurencinėje pasaulio aplinkoje tokiomis sutartimis Lietuvos universitetai tik stiprėja“, – bendradarbiavimo reikšmę pabrėžia MRU rektorius prof. dr. A. Pumputis. – „Tokiu būdu mes praturtiname ir studentą – rinkoje jis jaučiasi tvirtesnis, be to, tai labiau sutelkia aukštąsias mokyklas, didina jų atsakomybę dėl studijų kokybės.“ 

Pritardamas, kad universitetus ypatingai stiprina bendradarbiavimas ir tarpusavio įsipareigojimai, ASU rektorius prof. dr. A. Maziliauskas taip pat pasidžiaugė, kad toks studijų programos derinys inovatyvus ir tuo, kad jis ne tik tarpkryptinis, bet ir tarpsritinis – derinami technologiniai ir socialiniai mokslai. 

Sutartimi tarp MRU ir ASU patvirtintas bendras pasiryžimas bendradarbiauti tarpusavyje tokiose srityse kaip fakultetų, dėstytojų, mokslo darbuotojų, studentų ir doktorantų bendruose moksliniuose tyrimuose, teikti savitarpio pagalbą tobulinant visų mokslų sričių specialistų rengimą ir plėtojant kultūrinę, meninę ir sportinę veiklas.

Universitetai taip pat sutarė bendradarbiauti vykdant Technologijos mokslų srities, bendrosios inžinerijos (pagrindinės) ir Teisės (gretutinės) krypčių pirmosios pakopos (bakalauro) 240 ECTS kreditų apimties studijų programos Inžinerija ir teisė gretutines 60 ECTS kreditų apimties Teisės krypties studijas. 

Sutartis numato, kad ASU vykdys ir pagal studentų, darbdavių, visuomenės poreikius tobulins Studijų programą, MRU turės atlikti su ASU suderintus Gretutinių studijų organizavimo darbus, parinkti pagal kompetenciją dėstytojus, leisti jiems dėstyti Gretutinių studijų dalykus, vadovauti praktikoms ir baigiamiesiems darbams.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai