„Penki TV“ eteryje – dailininko Chaimo Sutino gyvenimo spalvos

Publikuota: 2014 m. gruodžio 19 d. penktadienis

Kanalo „Penki TV“ žiūrovai ir toliau kviečiami sekmadienio vakarus leisti su kokybiškais kino kūrėjų darbais. Gruodžio 21-ąją „Penki TV“ eteryje – nauja filmų ciklo „Paryžiaus mokyklos dailininkai iš Baltarusijos“ juosta „Chaimas Sutinas. Spalvų troškulys“.

Tai filmas apie garsų dailininką Chaimą Sutiną (Chaim Soutine). Nuo pat vaikystės jis domėjosi tapyba, nors tėvai nepalaikė sūnaus pasirinkimo. Nuo 1910 m. iki 1913 m. Ch. Sutinas studijavo dailę Vilniaus dailės mokykloje, o vėliau kartu su draugais išvyko į to meto dailininkų pamėgtą Paryžių, kur mokslus tęsė F. Kormono dailės mokykloje. Ten susipažino su M. Šagalu (Marc Chagal), F. Legeru (Fernand Léger) ir A. Modiljaniu (Amedeo Modigliani), apsigyveno jaunų modernistų centre „La Ruche“ (liet. Avilys) ir įsitraukė į jų vykdomą meninę revoliuciją.

Ch. Sutinas savo kūryboje visuomet demonstravo unikalų, savitą, ekspresionistinį stilių, kuriam buvo būdingos ryškios spalvos, energingas potėpis, kartais prasiveržiančios karštligiškos emocijos. Pirmoji autorinė dailininko kūrybos paroda surengta Paryžiaus galerijoje „Bing“ 1927 metais. Vėliau jo darbai buvo eksponuojami Čikagoje, Niujorke, Londone.

Filmą „Chaimas Sutinas. Spalvų troškulys“ kviečiame žiūrėti gruodžio 21 dieną, 20.00 val., per „Penki TV“.

Malonių įspūdžių!

 

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha