JAV ambasada kartu su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra rengia tarptautinę inovacijų konferenciją „JAV požiūris į inovacijas“

Publikuota: 2014 m. balandžio 18 d. penktadienis

JAV ambasada, bendradarbiaudama su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra, į tarptautinę inovacijų konferenciją „JAV požiūris į inovacijas“, įvyksiančią gegužės 8d., pakvies iškilius JAV valstybinio, akademinio ir privataus sektoriaus pranešėjus. Vienos dienos konferencijoje bus nagrinėjami Amerikoje sėkmingai taikomi modeliai, skatinantys inovacijas, verslumą bei aukštojo mokslo, pramonės ir valstybinio sektoriaus bendradarbiavimą.

Pagrindinis renginio pranešėjas – dr. Curtis Carlson, „SRI International“ vadovas. „SRI International“ – tai pelno nesiekiantis, nepriklausomas tyrimų ir inovacijų centras, teikiantis paslaugas valstybiniam ir pramonės sektoriams. Centras atlieka fundamentaliuosius ir taikomuosius tyrimus, teikia laboratorijos, konsultacijų, technologijų vystymo, licencijavimo, produktų įvedimo į rinką paslaugas.

„XXI-ajame amžiuje inovacijos yra tikrasis ekonomikos variklis ir jėga, padėsianti mums išspręsti globalias sveikatos apsaugos, klimato kaitos, atsinaujinančios energetikos, maisto ir geriamo vandens prieinamumo užtikrinimo problemas vis didėjančiai pasaulio populiacijai. Lietuva drąsiai imasi žingsnių panaudoti  savo žmonių gabumus ir išsilavinimą, o Jungtinės Valstijos nori bendradarbiauti šiame procese,“ – teigia JAV ambasadorė Deborah A. McCarthy.

Konferencija įvyks gegužės 8 dieną, LITEXPO parodų rūmuose.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha