Šiais metais bendrajame priėmime į Lietuvos aukštąsias mokyklas dalyvauja beveik 28 tūkst. stojančiųjų

Kaip praneša Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO), šiais metais prašymus priimti studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose užregistravo 33 598 asmenys. skaityti »

Lietuvos aukštosios mokyklos kviečiamos dalyvauti naujoje reitingavimo sistemoje „U-Multirank“

Švietimo ir mokslo ministerija ragina Lietuvos universitetus ir kolegijas aktyviai dalyvauti Europos Komisijos iniciatyva vykdomoje naujoje reitingavimo sistemoje „U-Multirank“. skaityti »

Lietuvos aukštosiose mokyklose – tarptautinio lygio dėstytojai iš užsienio

Šiais metais 21 Lietuvos aukštojoje mokykloje paskaitas skaito 95 aukštos kvalifikacijos dėstytojai iš užsienio. Valstybė remia tarptautinio lygio dėstytojų iš užsienio vizitus Lietuvos universitetuose ir kolegijose. skaityti »

Lietuvos aukštosios mokyklos prisistatė Gruzijos jaunimui

2014 m. vasario 14-15 dienomis švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus kartu su dvidešimt mūsų šalies kolegijų ir universitetų pristatė Lietuvos aukštąjį mokslą Gruzijos jaunimui Tbilisyje vykusioje Tarptautinėje studijų parodoje. skaityti »

Prasidėjo priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas

Prasidėjo bendrasis priėmimas į Lietuvos aukštąsias mokyklas. Bendrąjį priėmimą Lietuvos švietimo ir mokslo ministro įgaliojimu vykdo Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO). skaityti »

Keičiama užsienyje įgijusiųjų vidurinį išsilavinimą priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas tvarka

Nuo šių metų vidurinį išsilavinimą įgijusieji užsienyje dėl valstybės finansavimo studijoms konkuruos kartu su mokyklas baigusiais Lietuvoje. skaityti »