Lietuvių sukurtas radijo retransliatorius sėkmingai išbandytas kosmose

Lietuvos radijo mėgėjai triumfuoja: išbandytas „LituanicaSAT-1“ palydove įmontuotas pirmasis mūsų šalies radijo mėgėjų klaipėdiečio Žilvino Atkočiūno (šaukinys LY2SS) ir elektrėniškio Žilvino Batisos (LY3H) darbui kosmose sukonstruotas FM retransliatorius, per kurį užmegztas dvipusis ryšys tiek iš skirtingų Lietuvos vietų, tiek ir iš užsienio. skaityti »

Lietuviško palydovo Lituanica SAT-1 startas į kosmosą

Lietuvos gyventojai šį trečiadienį taps istorinio įvykio liudininkais. Sausio 8-osios vakarą į kosmosą pakils lietuviškas palydovas. skaityti »

Visuomenei bus pristatytos kosmoso technologijos

Rugsėjo 17–22 d. Vilniuje, Katedros aikštėje, vyks kosmoso technologijų paroda „European Space Expo“. Pirmą kartą Baltijos šalyse vyksiantis renginys – tai Europos Komisijos projektas, keliaujantis per Europos miestus ir pristatantis Europos laimėjimus ir ambicijas kosmoso technologijų ir paslaugų srityje, jų vaidmenį kasdieniame gyvenime ir naudą visuomenei. skaityti »

„KTU Technoramoje 2013“ – nuo nanopalydovo iki sveikatinimo priemonių

Gegužės 18 d. 10.30 val. prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ visuomenei pristatomi Kauno technologijos universiteto studentų ir jaunųjų mokslininkų darbai. Čia vyks paroda-konkursas „KTU Technorama 2013“. skaityti »