Šiaurės Korėja pristatė pirmąjį išmanųjį telefoną

Publikuota: 2013 m. rugpjūčio 13 d. antradienis

Šiaurės Korėja, viena iš uždariausių pasaulio šalių, sukūrė pirmąjį savo išmanųjį telefoną „Arirang AS1201“. Įrenginys veikia su operacine sistema „Android“. „Arirang“ – tai viena iš populiariausių ir žinomiausių Korėjos liaudies dainų. Naujieną apie išmanųjį telefoną ir jo nuotraukas išplatino Centrinė Korėjos naujienų agentūra (angl. Korean Central News Agency).

Analitikų spėjimu, Šiaurės Korėja užsakė išmanųjį telefoną Kinijoje, mat nebuvo pateikta jokių prietaiso gamybos proceso vaizdų. Be to, žinoma, kad pateiktos nuotraukos darytos Šiaurės Korėjos elektronikos gamykloje, pavadintoje kovo 11-osios vardu (May 11 Factory) ir gaminančioje mobiliuosius telefonus.

Apie technines naujojo išmaniojo telefono savybes kol kas žinoma visiškai nedaug – tik tai, kad jis turės didelės raiškos vaizdo kamerą.

Primename, kad internetas Šiaurės Korėjoje beveik uždraustas – prieiga prie tinklo leidžiama tik nedideliam organizacijų skaičiui. Mokslininkams egzistuoja vidinis Korėjos tinklas, neturintis nieko bendra su tikruoju internetu. Taigi, sunku suprasti, kas Korėjoje naudosis „Arirang“ išmaniaisiais telefonais

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha