Sostinės savivaldybėje bus apdovanoti dešimt pasaulio iškiliausių jaunų žmonių

Publikuota: 2015 m. rugsėjo 17 d. ketvirtadienis

Atėjo laikas vėl pasidžiaugti iškiliausiais jaunais Lietuvos žmonėmis. Šiais metais tarptautinių apdovanojimų TOYP (angl.  „Ten Outstanding Young Persons“, liet. „Dešimt pasaulio iškiliausių jaunų žmonių“) kandidatais ir mūsų šalies nacionaliniais laureatais paskelbtos dvi jaunos, verslo pasaulyje itin ryškios asmenybės – Milda Dargužaitė ir Ilja Laurs. 2015 rugsėjo 18 d., Vilniaus miesto savivaldybėje vyks įkvepiantis renginys, kurio metu bus pristatyti visi TOYP programos nacionaliniai laureatai.

Dešimt iškiliausių jaunų žmonių apdovanojimai – tai pasaulinės jaunų aktyvių ir verslių piliečių organizacijos (JCI) rengiama kasmetinė programa, kurios metu dešimtyje kategorijų pagal pasiekimus yra įvertinami 18-40 metų amžiaus savo srities profesionalai.

Pasaulinė apdovanojimų programa yra rengiama nuo 1983 metų. Per visus šiuos metus už nuopelnus dešimtyje sričių buvo pagerbta ir apdovanota 300 jaunų (18-40 metų amžiaus) žmonių iš 57 pasaulio valstybių. Tarp apdovanotų žinomų visuomenės, politikos, verslo, mokslo atstovų galima rasti ir tokios garsenybės kaip John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Wayne Gretzky ir kt.

Asociacija „JCI Lietuva“ šią programą pradėjo vykdyti 2002 m. Šiemet minint pasaulinės JCI organizacijos šimtmetį ir JCI Lietuva 25-metį, nacionalinių apdovanojimų metu bus pasveikinti ne tik šių metų nominantai – Milda Dargužaitė –  už pasiekimus ir lyderystę politinėje, teisinėje, valstybės valdymo veikloje ir Ilja Laurs – už pasiekimus ir lyderystę versle. Savivaldybėje rugsėjo 18 dieną bus prisiminti ir pagerbti visi per 25-erius metus TOYP programoje nominuoti Lietuvos piliečiai. 

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti www.jci.lt/toyp arba „JCI Lietuva“ „facebook“ paskyroje.

Šaltinis: vilnius.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai