Vilniaus universitetas atvirų durų dieną pasiūlys platų veiklų spektrą

Publikuota: 2015 m. rugsėjo 16 d. trečiadienis

Rugsėjo 18 d. Vilniaus universiteto bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre (MKIC) organizuojama atvirų durų diena. Joje moksleiviai, besidomintys studijomis, jų aplinka ir visuomeninės veiklos galimybėmis, gaus atsakymus iš pirmų lūpų: studentų, dėstytojų ir studijų koordinatorių.

„Vilniaus universitetas laukia motyvuotų, smalsių studentų, kurie patys norėtų mokytis, o ne būti mokomi. Dėl to itin rūpinamės studijų kokybe ir jų lankstumu. Gretutinės studijos, bendrųjų universitetinių studijų dalykai, plačios užsienio kalbų mokymosi galimybės, pasirenkamieji dalykai – visa tai leidžia studijas individualizuoti ir, išlaikant studijų programos branduolį, didelę jos dalį kreipti pagal savo individualų interesą ar poreikį. Atvirų durų renginyje moksleiviai galės išsamiai sužinoti apie visas šias galimybes ir rasti atsakymus į iškilusius klausimus“, – teigia VU studijų prorektorė doc. Nijolė Radavičienė.

Atvykusiųjų į atvirų durų dieną laukia įvairios veiklos, mokslo populiarinimo paskaitos. Prof. Vytautas Nekrošius supažindins su teisės vaidmeniu demokratinėje valstybėje, doc. Pavelas Lavrinecas papasakos tikrąją Vilniaus basilisko istoriją, dr. Rimantas Raudonis atskleis, kaip chemija keičia gyvenimo kokybę, dr. Audrius Valotka pakvies į retorikos dirbtuves, kartu su prof. Alvydu Jokubaičiu bus ieškoma atsakymų į klausimą, kas gi yra ta politika, o dr. Pranciškus Vitta parodys, kur galima pritaikyti išmanųjį apšvietimą. Renginyje bus pademonstruotas ir 3D lazerinis skenavimas.

„Atvirų durų diena – tai puiki galimybė iš arčiau susipažinti su Vilniaus universitetu. Esame įsitikinę, kad tiek moksleiviai, tiek juos atlydėję mokytojai ar tėvai atras dominančių veiklų, nes jų spektras nemenkas“, – į šį renginį kviečia studijų direktorė Jekaterina Bortkevič.

Atvirų durų diena vyks Vilniaus universiteto bibliotekos MKIC (Saulėtekio al. 5, Vilnius) rugsėjo 18 d. (penktadienį) nuo 10.00 iki 15.00 val.

Daugiau informacijos ir renginio programa

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai