Nežemiškos gyvybės nerandame, nes gyvybė daugiausiai egzistuoja vienaląsčių pavidalu

Paskutiniai gyvybės bastionai Žemėje ginklus kovoje su mirtimi sudės maždaug po 2,8 mlrd. metų, kai mirti susiruošusi Saulė išsipūs ir virs raudonąja milžine. Tačiau ištisą milijardą metų iki to momento vieninteliai gyvi sutvėrimai Žemėje bus... vienąlasčiai organizmai. skaityti »

Kone visoje Žemėje po masinio išmirimo gyvybės nebūta 5 mln. metų

Maždaug apie 5 mln. metų po didžiausio Žemės istorijoje gyvybės išmirimo didžiojoje mūsų planetos dalyje buvo taip karšta, kad tokioje aplinkoje nebūtų išgyvenęs beveik joks gyvas tvarinys, priėjo išvadą mokslininkai. skaityti »

NASA Marse aptiko skysto vandens pėdsakų

Jau daugiau kaip prieš dešimtmetį NASA pranešė, apie Marse egsiztavo vanduo, ten rasta ledo, o dabar aptikti skysto vandens pėdsakai. Tai sustiprina viltį, kad šioje planetoje gali egzistuoti primityvios gyvybės formos. skaityti »

Dar neregėtos kosminės kelionės Čikagos planetariume

Netrukus Čikagos centre esančio „Adlerio“ planetariumo lankytojai galės leistis į dar niekuomet neregėtas virtualias kosmines keliones. Pasitelkus šiuolaikines technologijas, kelionės visata dalyviai jausis tarsi stebėtų realią kosminę erdvę. skaityti »

Sukurtas Žemės gravitacijos žemėlapis – GEOIDAS

Europos kosmoso asociacija išplatino animuotą Žemės gravitacijos žemėlapį, kuriame mūsų planeta labiau primena bulvės, o ne gaublio formą dėl žemės paviršiuje esančių gravitacinių svyravimų. skaityti »