Robotikos entuziastai gręžiasi į gyvūnijos pasaulį

Robotikos ir tyrimų varžybos FIRST® LEGO League (FLL) kviečia į pirmąsias regionines varžybas jau vasario 11 dieną. skaityti »

Lietuvis robotų kūrėjas: nustokite sprogdinti saldainius telefonuose ir pradėkite kurti

Kristijonas Vasiliauskas politikos mokslus iškeitė į robotiką, nes, anot jo, robotus suprasti kur kas lengviau nei žmones. Šiuo metu 23 m. vilnietis yra „Robotikos akademijos“ bendraįkūrėjas, besistengiantis įrodyti visiems, kad programavimas, robotai ir kompiuteriai nėra tik ypatingais protiniais gebėjimais apdovanotiems žmonėms. skaityti »

Savo jėgas informacinių technologijų studentai išbandė robotikos srityje

Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) informacinių technologijų antro kurso studentai, padedami dėstytojo Lino Būtėno, sukonstravo ir suprogramavo robotą platformą, mokančią priimti sprendimus. skaityti »

„Google“ neria į robotikos vandenis

BBC ir „The New York Times“ skelbia, kad korporacija „Google“ nuo šiol dirbs ir robotikos srityje. IT milžinė pranešė, kad per pusmetį įsigijo septynias bendroves, kuriančias pramoninius robotus. Naujajam padaliniui vadovauja buvęs „Google Android“ projekto vadovas Endis Rubinas. skaityti »

Profesorius R. Simutis: vis daugiau darbų atliks išmaniosios valdymo sistemos

Kauno technologijos universiteto profesorius Rimvydas Simutis teigia, kad išmanieji įrengimai ir pažangios automatinio valdymo sistemos per 5-10 metų galėtų pakeisti apie 50 proc. žmonių, dirbančių aptarnavimo, bei apie 20-30 proc. - administravimo sferoje. skaityti »

Geresni robotai – geresnis gyvenimas

Šiemet Kinijoje (Šanchajuje) vykstančioje Tarptautinėje robotų ir automatikos konferencijoje galima išvysti naujausius robotikos srities technologinius sprendimus iš viso pasaulio. skaityti »