Besidomintiems aukštosiomis technologijomis – tarptautinė konferencija

2014 m. gegužės 15 – 16 dienomis kviečiame į tarptautinę konferenciją „NANOTECHNOLOGIJOS: MOKSLAS IR PRAKTIKA“. skaityti »

Sukurta nanomagnetų technologija vėžio ląstelėms kraujyje tirti

Tarptautinės technologijų ir inovacijų bendrovės „Siemens“ mokslininkams pavyko atlikti kraujo ląstelių tyrimą pasitelktus magnetinio skaitymo technologiją, naudojamą kompiuterių kietuosiuose diskuose. Tam jie sukūrė magnetinį kraujo tėkmės citometrijos prototipą, kuris gali aptikti vėžio ląsteles kraujyje. Ši technologija buvo sukurta remiantis GMR (angl. giant magnetoresistance) efektu, kurio atradėjas 2007 m. buvo apdovanotas Nobelio premija fizikos srityje. skaityti »

Planšetinis kompiuteris už 80 litų

Azimas Chašimas Premži, programinę įrangą kuriančios „Wipro Limited“ direktorius, tarybos narys, paskelbė savo planus sukurti planšetinį kompiuterį, kuris kainuos vos 80 litų. skaityti »

Nanotechnologijos naudojamos kuriant savaime įsikraunančius įrenginius

Galbūt jau labai greitai nuoširdžiai dėkosime RMIT ir Nacionalinio Australijos universitetų mokslininkams – už atradimą, leidžiantį paprastais piršto spustelėjimais įkrauti mūsų mylimą nešiojamąjį įrenginį. skaityti »

Saulėtekyje – aktyvesnio lazerinių tyrimų taikymo ir technologijų panaudojimo versle iniciatyvos

Vis glaudesnis mokslo ir verslo ryšys, atsirandantis geresnis tarpusavio supratimas bei palankesnis Vyriausybės vertinimas pamažu keičia įsisenėjusį požiūrį į šviesios, lazerių ir nano-technologijų rinką. skaityti »

Lazeriai ir nanotechnologijos – pagalba kultūros vertybių restauratoriams

Čikagos meno instituto mokslininkai, naudodamiesi lazeriais ir nanotechnologijomis jau gali atkurti istorinius meno šedevrus, grąžindami jiems originalų pavidalą. skaityti »