Mokslininkai juda žaliosios chemijos link

„Žalioji chemija“ – itin dviprasmiškai ir keistai skambantis derinys. Vilniaus universiteto Chemijos fakultete Organinės chemijos katedros mokslininkas doc. dr. Albinas Žilinskas su kolege iš VGTU doc. dr. Jolanta Sereikaite Baltijos šalių organinės chemijos konferencijoje („Balticum Organicum Syntheticum 2012“) parodė, kad kai kurias chemines reakcijas galima atlikti taip, jog, atskyrus reikalingus reakcijų produktus, likusios medžiagos praktiškai nedaro neigiamo poveikio gamtai. skaityti »

Akademinis nesąžiningumas – ne tik studento problema

Birželio 11 – 12 d. ISM Vadybos ir ekonomikos bei Kauno technologijos universitetuose vykusiuose renginiuose „Akademinis sąžiningumas: suinteresuotų šalių požiūris“ į nesąžiningumo problemą švietimo sistemoje žvelgta iš aukštųjų mokyklų administracijų, studentų savivaldų, moksleivių ir verslo sektoriaus atstovų perspektyvų. skaityti »

KTU rektorius: „Siekiame mokytis iš geriausiųjų“

Šią savaitę KTU administracijos ir mokslo atstovų delegacija su oficialiu vizitu vieši JAV, kur lankysis Stanfordo universitete (Stanford University) ir Silicio slėnyje (Silicon Valley). Vizitas organizuotas kartu su Aalto universitetu (Suomija). Jo tikslas – bendradarbiavimo tinklų plėtra ir dalijimasis patirtimi su pasaulinio lygio mokslo, inovacijų ir entreprenerystės ekspertais. skaityti »

Portugalijoje vykusioje konferencijoje – dėmesys VU mokslininkų pranešimui

Kovo mėnesio pabaigoje pietiniame Portugalijos regione, Olhao mieste, Algarvėje, surengta tarptautinė informacinių sistemų ir technologijų konferencija „WorldCIST 2013“. Pateikti ir įvertinti naujausias ir svarbiausias informacinių sistemų ir technologijų tendencijas susirinko apie 100 konferencijos dalyvių – aukštojo mokslo, verslo ir valstybės institucijų atstovai nuo Kanados iki Indonezijos. Tarp jų – ir Vilniaus universiteto (VU) mokslininkai. skaityti »

Erdvė mokslo kūrybiškumui atsiskleisti – „Šlovės laboratorija“

Tarptautinis konkursas „Šlovės laboratorija“ ieško naujų mokslo balsų ir kviečia jaunuosius mokslininkus išmėginti jėgas konkurse. skaityti »

100 Vyriausybės dienų: pagrindiniai darbai švietimo ir mokslo srityje

Valstybės finansavimo užtikrinimas reikalingiems specialistams rengti, postūmis mokslo ir verslo slėnių projektų aktyvesnei veiklai, pirmieji žingsniai dėl mažų kaimo pradinių mokyklų išsaugojimo ir švietimo finansavimo tobulinimo – tokius pagrindinius darbus švietimo ir mokslo srityje per 100 Vyriausybės veiklos dienų įvardija ministras Dainius Pavalkis. skaityti »

Patvirtintas Lietuvos ir Armėnijos susitarimas dėl bendradarbiavimo švietimo ir mokslo srityje

Lietuva ir Armėnija bendradarbiaus švietimo ir mokslo srityje – Vyriausybė patvirtino dvišalio bendradarbiavimo susitarimą. skaityti »

Moksleiviams – nemokami seminarai apie mokslo ir technologijų naujoves

KTU Jaunųjų kompiuterininkų mokykla kviečia 8–12 klasių moksleivius, besidominčius technologijomis ir siekiančius įgyti naujų žinių, dalyvauti trijų nemokamų seminarų cikle „Išmanūs mokiniai skaitmeninėje visuomenėje“. skaityti »

Festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ desantas nusileis ir KTU Studentų miestelyje

Rugsėjo 11 dieną šalyje prasidės 9–asis mokslo festivalis „Erdvėlaivis Žemė“, kasmet pritraukiantis tūkstančius įvairaus amžiaus mokslo gurmanų, besidominčių mokslo įdomybėmis, naujovėmis ir aktualijomis. skaityti »

Medicinos ateitis – genomika

Genomika padeda išspręsti daugybę medicinos problemų, kurios iki šiol buvo laikomos neišsprendžiamomis ar mažų mažiausiai sudėtingomis. skaityti »