UNESCO ragina sudaryti sąlygas moterims naudotis internetu

Pasaulyje internetas vis dar labiau prieinamas vyrams, nei moterims. skaityti »

Prezidentas V. Adamkus ir H. Juškevičius su švietimo ministre aptarė VDU ir LEU jungimąsi

Vytauto Didžiojo (VDU) ir Lietuvos edukologijos (LEU) universitetų tarybų pirmininkai – Prezidentas Valdas Adamkus ir UNESCO generalinio direktoriaus patarėjas Henrikas Algirdas Juškevičius – aptarė šiuo metu vykstančius VDU ir LEU jungimosi procesus. skaityti »

VDU profesorius Jonas Ruškus: „Švietimas – ne prekė, o žmogaus teisė“

Lietuva vis dar nėra ratifikavusi UNESCO – pasaulinės švietimo ir kultūros organizacijos – Konvencijos prieš diskriminaciją švietime. Nenuostabu, kad Lietuvos švietimą kolonizavo neoliberalioji politika, švietimą pavertus laisvos rinkos ir diskriminacijos objektu. skaityti »

Lietuva ir UNESCO stiprina taiką pasaulyje

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvauja Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos UNESCO lyderių forume. skaityti »

Nacionalinėje bibliotekoje saugomi pergamentai įrašyti į Nacionalinio dokumentinio paveldo registrą

Paskelbti Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) programos „Pasaulio atmintis“ Lietuvos nacionalinį registrą papildysiantys dokumentinio paveldo objektai. skaityti »

Mokyklos kviečiamos dalyvauti tarptautiniame Baltijos jūros projekte

Mokyklos kviečiamos dalyvauti aplinkosauginiame Baltijos jūros projekte. Projekte gali dalyvauti bet kuri mokykla, jau įgyvendinanti aplinkosaugines veiklas ar tik jomis susidomėjusi. skaityti »

Ant spalvotų kolekcinių monetų – gyvąją Baltijos kelio grandinę simbolizuojantis medis

Lietuvos banko į apyvartą išleistose Baltijos kelio 25-mečiui skirtose dviejose – 25 ir 50 litų – kolekcinėse monetose simbolinis medis vaizduoja Lietuvos, Latvijos ir Estijos susijungimą į gyvąją grandinę Baltijos kelyje. skaityti »

Unikalusis Vilnius atskleidžiamas naujame amplua

Jau nuo 1323-ųjų metų, kuomet Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas kvietė Europos amatininkus ir pirklius įsikurti Vilniuje, daugeliui atvykėlių sparčiai besiplečianti gyvenvietė tapo jų naujaisiais namais. Bėgo metai, slinko amžiai, keitėsi bei plėtėsi miestas. skaityti »

Minima Pasaulinė mokslo diena taikai ir vystymuisi

Nuo 2002 metų kasmet lapkričio 10–ąją UNESCO skatina visame pasaulyje minėti Pasaulinę mokslo dieną taikai ir vystymuisi. skaityti »

Minima Pasaulinė knygos ir autorių teisių diena

Kasmet balandžio 23-iąją UNESCO kviečia minėti Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną. Tai vienas iš būdų skatinti skaitymą, leidybą ir intelektinės nuosavybės (autorių teisių) apsaugą. skaityti »