LSS apklausa: studentai Lietuvos aukštojo mokslo sistemai rašytų septynetą

Studentai Lietuvos sugebėjimą pasirūpinti šalies akademinio jaunimo gerove įvertino teigiamai, bet ne gerai – dauguma dešimtbalėje sistemoje valstybei skirtų tarp penkių ir aštuonių balų, o studentų vertinimo vidurkis – 6,8 balo. skaityti »

VGTU diskutuota apie aukštojo mokslo tendencijas

Vilniaus Gedimino technikos universitete įvyko diskusija „Tendencijos aukštajame moksle: suinteresuotų šalių požiūris“. Renginį organizavo Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA), dalyvavo daugelio Lietuvos aukštųjų mokyklų, kitų suinteresuotų žinybų atstovai. Diskusijos metu buvo pristatyta studija apie pastarųjų metų aukštojo mokslo pokyčius. skaityti »

Studentai siūlo Švietimo ir mokslo ministrui taisyti senas klaidas, o ne daryti naujas

Šią savaitę Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) kreipėsi į Švietimo ir mokslo ministrą, Lietuvos aukštųjų mokyklų ir LAMA BPO vadovus dėl priėmimo į aukštąsias mokyklas tobulinimo bei bendrojo priėmimo nuostatų 2014 metais. skaityti »

2012 metų stojimo rezultatai: lyderiai nesikeičia

Šių metų bendrajam priėmimui į 45 Lietuvos aukštąsias mokyklas (21 universitetą ir 24 kolegijas) užsiregistravo 43 921 asmuo. Priėmime dalyvavo net 770 asmenų, turinčių bent po vieną šimto balų valstybinių brandos egzaminų įvertinimą, praneša Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti. skaityti »

Valstybės kontrolė: Aukštosios mokyklos dažnai pažeidžia Viešųjų pirkimų įstatymą

Valstybės kontrolė baigė finansinius (teisėtumo) 2011 m. auditus Vilniaus Gedimino technikos ir Lietuvos edukologijos universitetuose bei Vilniaus dailės akademijoje. skaityti »

LSAS: Lietuvos aukštojo mokslo ateities scenarijus

Šiandien darosi įprasta, kad jaunas žmogus skatinamas siekti savo užsibrėžtų tikslų, studijas rinktis atsakingai ir siekti karjeros savo pasirinktoje srityje. Tačiau planuojant savo ateities perspektyvas dažnas studentas susimąsto, kokia yra studijų kokybė Lietuvoje. Atsižvelgdama į tai, Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) kviečia pažvelgti į siektinus Lietuvos aukštojo mokslo scenarijus. skaityti »

Pasaulinio garso ekspertai Vilniuje diskutavo apie aukštojo mokslo ateities perspektyvas

Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centru gegužės 17–18 d. Vilniuje organizavo tarptautinę konferenciją „Aukštojo mokslo ateities scenarijai“. skaityti »

Ministrai susitarė dėl švietimo tikslų Bolonijos šalyse iki 2015–ųjų

Aukštajam mokslui tenka esminis vaidmuo siekiant įveikti Europą ištikusią ekonominę krizę. Tokią nuostatą išreiškė 47 šalių švietimo ministrai, balandžio 26–27 dienomis susirinkę į aštuntąją Bolonijos proceso šalių ministrų konferenciją Bukarešte (Rumunija). skaityti »

Europos Komisija studentams vietoje stipendijų siūlo paskolas

Europos studentija kritikuoja Europos Komisijos (EK) programą „Erasmus visiems“ („Erasmus for All“). Ši programa numato didesnio, nei šiuo metu, žmonių skaičiaus tarptautinį mobilumą, tačiau daug mažesnį finansavimą vienam asmeniui. Be to, patvirtinus programą, siekiantiems studijuoti magistrą kitoje ES šalyje būtų siūloma pasinaudoti nebe stipendijų, bet paskolų sistema. skaityti »

Aukštosios mokyklos renkasi studentus rotuoti kas metus

Konstituciniam Teismui (KT) išaiškinus, kad rotacija negali vykti kas du metus, aukštosioms mokykloms buvo suteikta galimybė pačioms apsispręsti, kas kiek laiko bus rotuojami jų studentai. Nors kol kas ne visos aukštosios mokyklos, kurių studentų atstovybės yra Lietuvos studentų sąjungos narės, formaliai įtvirtino savo apsisprendimą, tačiau tendencija jau aiški: daugumoje jų rotacija vyks kas metus. skaityti »