Paskolas studentams 2012 metais teiks keturi bankai, toliau mažėja palūkanų norma

Kredito įstaigų atrankos komisija atrinko keturis bankus, kurie teiks valstybės remiamas paskolas studentams 2012 metais: buvo pasirinkti „DNB“, „Swedbank“, Šiaulių bei Ūkio bankai. skaityti »

Studentai: lanksčios studijos nėra prieinamos

Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) atliko viešosios nuomonės tyrimą apie studijų lankstumą, kurio metu net 72 proc. studentų pareiškė, jog Lietuvoje organizuojant studijų procesą trūksta ne tik palankių sąlygų, modeliuojant savo studijų programas bei grafikus, bet ir informacijos apie šias galimybes. skaityti »

Treji aukštojo mokslo pertvarkos metai: studentai dar vis laukia permainų

Antradienį, kovo 6 d. Vyriausybėje vyko diskusija apie aukštojo mokslo pertvarkos rezultatus ir galimas perspektyvas. Konferencijoje „Alma mater: aukštojo mokslo pertvarkai – treji“, kurią organizavo Lietuvos Studentų sąjunga, kalbėta, kad praėjus trejiems pertvarkos metams ryškių pokyčių aukštojo mokslo kokybės srityje vis dar nematoma. skaityti »

Lietuvoje ketinančių studijuoti užsieniečių kvalifikaciją galės vertinti pačios aukštosios mokyklos

Lietuva pereina prie europietiškos išsilavinimo pripažinimo sistemos – nuo šiol aukštosios mokyklos, priimdamos studentus, galės pačios įvertinti jų užsienyje įgytą vidurinio ar aukštojo mokslo diplomą. Šiandien posėdyje Vyriausybė patvirtino naują kvalifikacijų pripažinimo tvarką. skaityti »

Armėnija siekia perimti Lietuvos patirtį modernizuojant švietimą ir mokslą

Vasario 22 d. švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius priėmė Armėnijos švietimo ir mokslo ministrą Armeną Ašotjaną ir jo vadovaujamą delegaciją. Armėnijos mokslo politikos formuotojai ir universitetų vadovai domisi Lietuvos patirtimi modernizuojant švietimą ir mokslą ir įsiliejant į bendrą Europos Sąjungos erdvę. skaityti »

Lietuvos aukštasis mokslas pristatomas Gruzijoje

Vasario 23–26 dienomis Gruzijos sostinėje Tbilisyje vykstančioje tarptautinėje studijų ir karjeros parodoje pristatomos Lietuvos aukštojo mokslo galimybės. skaityti »

Aukštojo mokslo konferencija

Vasario 23 d., ketvirtadienį, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas drauge su Vytauto Didžiojo universitetu organizuoja forumą „Aukštojo mokslo perspektyva: kur link eisime?” skaityti »

Kauno universitetų vadovai į aukštojo mokslo reformą žiūri atsargiai

Minint Lietuvos universiteto 90–metį, vasario 15 d. Istorinėje Lietuvos Respublikos Prezidentūroje Kaune vyko spaudos konferencija, kurioje VDU, KTU, LSMU, LKKA, ASU universitetų rektoriai ne tik pristatė bendrų Kauno studentų namų projektą, esamas ir būsimas savo veiklos kryptis, bet ir pasisakė prieš aukštojo mokslo reformą – planus mieste palikti tik vieną universitetą. skaityti »

Studentų iniciatyvos – dinaminiams pokyčiams aukštajame moksle

Švietimo ir mokslo ministerija, skatindama studentus veržliai įsitraukti į aukštojo mokslo kaitos procesus, finansiškai remia jaunimo visuomenines iniciatyvas. Lietuvos studentija raginama aktyviai naudotis savo galimybėmis ir teisėmis dalyvauti aukštųjų mokyklų savivaldoje ir kuo plačiau įsijungti gerinant esamą akademinę sistemą. skaityti »

LSAS: rezidentūros studijų organizavimui trūksta lankstumo

Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijai (ŠMM) formuojant rezidentūros nuostatų keitimo projektą, apimantį visas tris studijų kryptis – veterinariją, odontologiją ir mediciną – Lietuvos studentų atstovybių sąjunga (LSAS) pabrėžia, kad ne visi pakitimai studentams yra palankūs. skaityti »