„TreeWiFi“: internetas bus prieinamas tik švarioje aplinkoje

Amsterdame gyvenantis dizaineris Joris Lam sukūrė inkilą primenantį įrenginį, kuris tiekia nemokamą „Wi-Fi“ interneto ryšį, jei aplinkos oras yra neužterštas. skaityti »

Modernus belaidis internetas – visose viešbučio erdvėse

Prabangių viešbučių atstovai pažymi, kad sklandus interneto ryšys yra būtinas tarsi vanduo ar elektra ir jis turi būti nemokamas. Ši taisyklė galioja ne tik vestibiulyje ar kambariuose, bet ir visose kitose viešbučio erdvėse. skaityti »

Belaidis internetas skaitytojų namuose per viešąsias bibliotekas

JAV viešosios bibliotekos rado įdomų būdą mažinti gyventojų skaitmeninę atskirtį. skaityti »

„Google“ oro balionais tieks belaidį internetą

Kompanija „Google“ įgyvendina projektą „Project Loon“, kurio metu bus paleisti oro balionai, tieksiantys belaidžio interneto ryšį sunkiai pasiekiamose vietose. skaityti »

RRT pristato visuomenei savo atvirus duomenis

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT), prisijungdama prie atvirų duomenų iniciatyvos vystymo Lietuvoje, sudaro galimybę naudotis pirminiais belaidžio interneto spartos matavimų duomenimis. skaityti »

„McDonald‘s“ belaidis internetas tampa populiaresnis nei mėsainiai

Pasirodo, kad net maitinimo įstaigoms internetas daro gyvybiškai svarbią įtaką – pavyzdžiui, vis daugiau pasaulio gyventojų į „McDonald‘s“ restoraną traukia ne užkąsti įžymiųjų mėsainių, bet pasinaudoti belaidžiu internetu, kurį siūlo beveik visi šiam tinklui priklausantys greito maisto restoranai pasaulyje. skaityti »