Pasirinkusiesiems tikslinį studijų finansavimą: nemokamos studijos ir garantuota darbo vieta

Į tikslines studijų vietas įstoję studentai galės atsikvėpti lengviau. Mat tokį studijų finansavimą gavusiems jau nuo rugsėjo bus suteikta ne tik galimybė studijuoti paklausiausias specialybes Lietuvoje, bet ir iš karto po studijų lauks garantuota darbo vieta. skaityti »

Abiturientų skaičiui mažėjant lėšos studijoms nemažinamos, didinamas tikslinis studijų finansavimas

Skirstant lėšas priėmimui į aukštąsias mokyklas numatoma finansavimą studijoms proporcingai didinti: nors abiturientų mažėja 5 proc., valstybės studijoms skiriamą lėšų sumą siūloma išlaikyti tokią pat kaip pernai. skaityti »

Valstybei būtiniems specialistams rengti – tikslinis studijų finansavimas

Vykdant valstybės užsakymą dalis studentų bus priimami į tikslines studijų vietas. Į tikslinę vietą priimtas studentas turės trejus metus atidirbti pagal įgytą specialybę, o darbdavys – prisidėti finansuojant būsimo darbuotojo studijas. skaityti »

Nepopuliarioms, bet ūkio plėtrai reikalingoms specialybėms – tikslinis studijų finansavimas

Valstybės ūkinei, socialinei ir kultūrinei plėtrai būtinos, bet tarp stojančiųjų nepopuliarios specialybės gali gauti išskirtinius studijų krepšelius. skaityti »

Paskirstytas tikslinis studijų finansavimas

Nuo šių metų pradedamas taikyti tikslinis studijų finansavimas. Valstybei būtinos, bet tarp stojančiųjų nepopuliarios specialybės gaus tikslines studijų vietas. skaityti »

Tiksliniam studijų finansavimui planuojama skirti apie milijoną litų

Pradedamas taikyti tikslinis studijų finansavimas. Šiam tikslui iš biudžeto numatoma skirti 1,118 mln. litų. skaityti »