ŠMKK apsisprendė, koks studentas turėtų būti laikomas gerai besimokančiu

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) spalio 14 d. posėdyje svarstė pasiūlymus dėl Mokslo ir studijų įstatymo Nr. XI-242 70 straipsnio pakeitimo ir Įstatymo papildymo 70(1) straipsniu įstatymo projekto Nr. XIIP-3377. skaityti »

Seime vyks konferencija „Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) svarba“

Rugsėjo 17 d. 11.00 – 13.30 val. Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas kartu su trečiojo amžiaus universitetais drauge organizuoja konferenciją „Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) svarba“. skaityti »

Trečiadienį Seime įvyks konferencija „Technologijos, keičiančios mokslo vertinimą“

Kadangi mokslinė veikla vis dažniau laikoma svarbiausiu ekonominės veiklos ir visuomenės gerovės veiksniu, jos vertinimas tapo pagrindiniu mokslą finansuojančių institucijų ir organizacijų klausimu. skaityti »

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto nariams pristatyti aukštojo mokslo tarptautiškumo skatinimo rezultatai

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas gruodžio 18 d., trečiadienio, posėdyje svarstė klausimą dėl Lietuvos aukštojo mokslo tarptautiškumo. skaityti »

Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas svarstė priėmimo į valstybės finansuojamų vietų skaičių mažinimą į švietimo ir ugdymo studijų krypčių grupės programas

Vasario 22 d. Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas posėdyje svarstė Lietuvos edukologijos universiteto, Lietuvos kūno kultūros akademijos ir Šiaulių universiteto rektorių kreipimąsi dėl valstybės finansuojamų vietų skaičiaus stojantiems į švietimo ir ugdymo studijų krypčių grupės programas mažinimo. skaityti »