Mokslininkai pasiūlė Žemę uždengti milžinišku skydu

Mūsų Visatoje yra daugybė pavojų, nuo kurių žmonija turi išmokti apsisaugoti. Nuolat kalbama apie būtinybę išmokti nukreipti asteroidus, tačiau ir be jų galime sulaukti didžiulės grėsmės iš kosmoso. skaityti »

Pro pat Žemę praskriejo prieš kelias dienas atrastas asteroidas

Tik gruodžio 9 d. atrastas asteroidas 2012 XE54 antradienį, gruodžio 11 dieną, praskriejo labai arti Žemės (dvigubai arčiau už Mėnulį), o arčiausiai mūsų planetos šis kūnas buvo apie 12:10 Lietuvos laiku. skaityti »

„Google“ remiami asteroidų eksploatuotojai: „Luitus paversime erdvėlaiviais“

„Google“ milijardierių remiami Ericas Andersonas ir Chrisas Lewickis prisipažino, kad puoselėja grandiozinius asteroidų kasybos planus ir tai – tik pradžia. skaityti »

„Google Sky“ pastebėjo Žemės link skriejantį asteroidą?

Vienas „Google Sky“ vartotojas portale „Youtube.com“ apsiskelbė besidairydamas po virtualų dangaus skliautą atradęs naują didžiulį Saulės sistemos asteroidą. skaityti »

Prie artimiausio Saulei orbitos taško artėjantį asteroidą atrado VU astronomas

Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto (VU TFAI) dr. Kazimieras Černis Vatikano observatorijos teleskopu gautose sausio 2 d. ir sausio 5 d. CCD nuotraukose (stebėtojas R. Boyle S. J.) atrado lėtai judantį silpną (22 ryškio) objektą. skaityti »