Studijos bus orientuotos į absolventų kompetencijas ir darbo rinkos poreikius

Nauji reikalavimai studijų programoms įpareigoja aukštąsias mokyklas studijas orientuoti į konkrečius tikslus ir studentų bei darbo rinkos poreikius. skaityti »

LEU patvirtinta nauja studijų programa chemijos ir fizikos mokymas

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) Gamtos, matematikos ir technologijų fakultete nuo šių mokslo metų studentai galės studijuoti naują bakalauro studijų programą – chemijos ir fizikos mokymą. skaityti »

VU studentai studijuoja pagal tarptautinių ekspertų geriausiai įvertintas studijų programas

Praėjusiais mokslo metais užsienio ir Lietuvos ekspertai vertino 32 Vilniaus universitete vykdomų studijų programas. skaityti »

Kūrybinės industrijos – augantis ekonomikos sektorius

Per pastarąjį dešimtmetį kūrybos ekonomika virto viena iš prioritetinių sričių išsivysčiusiose šalyse – tai sąlygojo kūrybinių industrijų bendrųjų gamybos apimčių augimas. Tyrimai rodo, kad šio sektoriaus vaidmuo Lietuvos ekonomikoje taip pat sparčiai didėja. skaityti »

Tarptautiniai ekspertai puikiai įvertino KTU telekomunikacijų studijų programą

2012 m. gruodžio mėnesį KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakultete apsilankiusi tarptautinė ekspertų komisija Studijų kokybės vertinimo centro užsakymu atliko pirmosios pakopos telekomunikacijų studijų programos išorinį vertinimą. Telekomunikacijų studijų programa tarptautinės ekspertų komisijos akredituota maksimaliam šešerių metų laikotarpiui. skaityti »

VGTU vykdys 2 naujas jungtines studijų programas

Švietimo ir mokslo ministras (ŠMM) Gintaras Steponavičius spalio 29 d. pasirašė įsakymą dėl lėšų 16–ai naujų jungtinių studijų programų rengti. 2 iš šių programų bus vykdomos Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU). Iš viso naujoms programoms bus skirta 25 mln. lt. iš ES struktūrinių fondų. skaityti »

2012 metų stojimo rezultatai: lyderiai nesikeičia

Šių metų bendrajam priėmimui į 45 Lietuvos aukštąsias mokyklas (21 universitetą ir 24 kolegijas) užsiregistravo 43 921 asmuo. Priėmime dalyvavo net 770 asmenų, turinčių bent po vieną šimto balų valstybinių brandos egzaminų įvertinimą, praneša Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti. skaityti »

Stojančiųjų dėmesio sulaukė visos 39 VDU studijų programos

Tarp net 60–ies programų, kurių šiemet nepasirinko nei vienas stojantysis arba tokių buvo per mažai, kad programa būtų vykdoma Lietuvos universitetuose ir kolegijose, nėra nei vienos iš Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) siūlomų programų. skaityti »

Vilniaus kooperacijos kolegijoje – papildomas priėmimas į naujas studijų programas

Vilniaus kooperacijos kolegijoje (VKK) prasidėjo papildomas dokumentų priėmimas studijoms. Ypač laukiama norinčiųjų studijuoti Informacinių sistemų diegimą ir priežiūrą, Pardavimo valdymą, Komunikacinę verslo anglų kalbą ir Maitinimo verslo organizavimą. skaityti »

VDU siūlo naujas studijų programas

VDU šiais metais stojantiesiems siūlo rinktis iš 38 pirmosios pakopos ir vientisųjų, dvigubą ar mokytojo kvalifikaciją suteikiančių, gretutinių bei nuotolinių studijų programų. skaityti »