Dauguma kredito unijų vadovais siūlytų asmenų neįveikė Lietuvos banko egzaminų

Per šių metų pirmąjį pusmetį Lietuvos bankas surengė 5 specialius egzaminus, kuriuos laikė 13 kandidatų į kredito unijų vadovus ir 7 jau esantys kredito unijų vadovai, kurių kvalifikacija ir patirtis kėlė abejonių. Egzamino neišlaikė 10 kandidatų ir 4 esami vadovai, dar 3 vadovai į egzaminus neatvyko. skaityti »

„Vilniaus taupomajai kasai“ veiklos apribojimai palikti galioti, unija turės pakeisti vadovybę

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba inspektavimo metu nustačiusi, kad kredito unija „Vilniaus taupomoji kasa“ tinkamai nevertina prisiimamos kredito rizikos, paliko galioti jau anksčiau duotus nurodymus laikinai nesudaryti didesnės kaip 30 tūkst. Lt vertės skolinimo sandorių, o indėlių, priimamų iš neprofesionalių rinkos dalyvių, palūkanų normas nustatyti pagal rinkos vidurkį. skaityti »

Kredito unijų vadovams – griežtesni kvalifikacijos reikalavimai ir egzaminas

Tobulindamas kredito unijų veiklos priežiūrą Lietuvos bankas nustatė griežtesnius reikalavimus kredito unijoms vadovaujantiems asmenims. skaityti »

Vilniaus kooperacijos kolegija siūlo naują mažmeninės bankininkystės programą

Vilniaus kooperacijos kolegija būsimiems studentams siūlo naują „Mažmeninės bankininkystės ekonomikos“ studijų programą. Tai pirmoji Lietuvoje studijų programa, kuri atsižvelgs į kredito unijų specifiką, orientuosis į smulkesnįjį bankinio padalinio lygmenį. skaityti »