Lietuviai žaidimų kūrėjai turi visus įgūdžius sėkmei pasiekti

Pasaulinės žaidimų rinkos augimas stebimas jau ne vienerius metus. Šiuo metu yra apie 2 milijardus žaidėjų ir prognozuojama, kad iki šių metų pabaigos žaidimų rinka atneš daugiau nei 90 milijardų JAV dolerių pajamų. skaityti »

Mokiniai į teisę pažvelgs išradingai

Kazimiero Simonavičiaus universitetas, Teisingumo ministerija ir Nacionalinė teismų administracija kviečia Lietuvos mokinius į savo teises ir pareigas pažvelgti išradingai – šia tema kuriant trumpametražius filmukus konkursui „14:16:18“. skaityti »

Skatinama Lietuvos–Šveicarijos partnerystė inovacijų srityje

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) ir Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU) surengė Lietuvos–Šveicarijos bendradarbiavimo susitikimą, kuriame Lietuvos mokslininkai ir verslininkai galėjo užmegzti naudingų kontaktų, dalintis idėjomis bei generuoti naujus inovacinius projektus. skaityti »

Interneto inžinerijos studijos – atsakas į sparčiai augančius IT rinkos poreikius

Kazimiero Simonavičiaus universitete (KSU) startuoja nauja bakalauro studijų programa – Interneto inžinerija. Tai informatikos krypties pirmos pakopos studijos, skirtos visiems besidomintiems naujausiomis informacinių ir ryšio technologijomis bei suvokiantiems jų svarbą šiuolaikinėje ekonomikoje. skaityti »

Kazimiero Simonavičiaus universiteto absolventai – darbdavių geidžiamiausi

Žurnalo „Veidas“ atlikto tyrimo duomenimis, tarp Kazimiero Simonavičiaus universitetą (KSU), Verslo ir vadybos akademiją (VVA) bei Lietuvos karo akademiją (LKA) baigusiųjų absolventų yra mažiausiai registruotų darbo biržoje ir per metus neįdarbintų absolventų. skaityti »

Kompiuterinių žaidimų kūrimo moduliai – nuo šiol ir Lietuvos universitetuose

Nors Europoje gausu stambių įmonių, besispecializuojančių į simuliatorių ir kompiuterinių žaidimų, animacijos, grafinio dizaino produktų kūrimą, šių profesijų mokymo kursų ar švietimo institucijų beveik nėra. Ypač į geimifikaciją/sužaidybinimą (angl. gamification) orientuotų mokyklų trūkumas jaučiamas Baltijos bei rytų šalių kaip Rusija, Baltarusija, Ukraina rinkose. skaityti »

Kazimiero Simonavičiaus universitetas kviečia studijuoti Kūrybines ir kultūrines industrijas

Kazimiero Simonavičiaus universitetas (KSU) jau kviečia būsimuosius studentus rinktis naują ir itin perspektyvią komunikacijos krypties Kūrybinių ir kultūrinių industrijų bakalauro studijų programą. skaityti »