Išlaidų dalis pensijoms didės tik Lietuvoje

Lietuvoje kaupiančiųjų II pakopos pensiją dalis tarp visų gyventojų yra mažiausia, lyginant su Latvija ar Estija. skaityti »

Pensijų kaupimo būdui pasirinkti suteiktą laiką turime išnaudoti efektyviai

Seimas pratęsė terminą antros pakopos pensijų kaupimo dalyviams apsispręsti dėl tolesnio kaupimo. Tai – teigiama žinia. Vasara nėra pats geriausias laikas versti žmones priimti svarbius asmeninius sprendimus. skaityti »

Kaip kaups pensiją, apsisprendė 9 proc. antros pakopos dalyvių

Pensijų kaupimo sistemos dalyviai nuo balandžio 1 d. įsigaliojančias permainas pasitinka neapsisprendę. Tik 9 proc. antros pakopos dalyvių žino, kaip toliau kaups savo pensiją. Tokias tendencijas rodo „Danske Bank“ užsakymu atlikta antros pensijų pakopos dalyvių apklausa. skaityti »

Pensijų labirintas – išėjimo beieškant

Nors į Lietuvos antros pakopos pensijų fondus pervedamos įmokos yra vienos mažiausių Europoje, jų investavimo rezultatai ne prastesni nei kaimyninių šalių: per beveik devynerius veiklos metus Lietuvoje net ir didžiausios rizikos – akcijų – pensijų fondams nebuvo pelningi tik 2008-ieji ir 2011-ieji. O pernai Lietuvos II pakopos pensijų fondai uždirbo per 440 mln. litų investicinės grąžos. skaityti »

Vyrai į fondus investuoja daugiau nei moterys

Vyrai į fondus „Danske“ banke per pirmus 8 šių metų mėnesius investavo 56 proc. daugiau lėšų nei moterys. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu skirtumas buvo dar didesnis – tada vyrai į fondus investavo 4 kartus daugiau lėšų nei moterys. skaityti »