Lietuva pateikė paraišką dėl asocijuotos narystės CERN Europos branduolinių tyrimų centre

CERN Europos branduolinių mokslinių tyrimų organizacijai pateikta Lietuvos paraiška tapti asocijuota nare. skaityti »

ŠMM siūlo kokybinius pokyčius aukštosiose mokyklose

Įvesti minimalius reikalavimus universitetams ir kolegijoms ir jų pagrindu pertvarkyti aukštųjų mokyklų tinklą bei finansuoti tik kokybiškas studijas ir mokslinius tyrimus vykdančias aukštąsias mokyklas. skaityti »

ES mokslo politikai ir skaitmeninio verslo lyderiai aptars mokslo ir inovacijų plėtrą

Švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė sausio 26–27 d. dalyvaus Amsterdame vyksiančiame neformaliame ES Konkurencingumo tarybos posėdyje. ES šalių narių mokslo politikos formuotojai drauge su skaitmeninio verslo lyderiais aptars mokslinių tyrimų ir inovacijų plėtros klausimus. skaityti »

Lietuvoje kuriama dešimt STEAM – gamtos ir technologijos mokslų – centrų moksleiviams

Siekiant didinti mokinių susidomėjimą mokslu, Lietuvoje kuriama dešimt STEAM – gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos ir kūrybiškumo ugdymo – centrų. skaityti »

Mokykla be sienų kviečia į atradimų laboratorijas

Lapkričio 6–7 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje švietimo parodoje „Mokykla 2015“ bus įrodyta – mokslas nėra nuobodus. skaityti »

Aptartos Lietuvos ir Indonezijos bendradarbiavimo galimybės mokslo ir studijų srityje

Švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė susitiko su Indonezijos Respublikos nepaprastuoju ir įgaliotuoju ambasadoriumi p. H. Bomer Pasaribu. skaityti »

Japonijoje pristatomas Lietuvos mokslo ir inovacijų potencialas

Gegužės 25–29 d. Lietuvos delegacija, vadovaujama švietimo ir mokslo viceministrės Svetlanos Kauzonienės, lankosi Japonijoje. skaityti »

Švietimo ir mokslo viceministrė akcentuoja efektyvios inovacijų sistemos svarbą

LR Prezidentūroje surengtame forume „Mokslo ir verslo partnerystė: misija įmanoma“ švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė pabrėžė poreikį sukurti efektyvią inovacijų sistemą. skaityti »

Mokslo ir verslo bendradarbiavimui skatinti – efektyvus ES struktūrinių fondų investicijų naudojimas

Siekiant paskatinti mokslo ir verslo bendradarbiavimą būtina efektyviai naudoti ES struktūrinių fondų naujojo periodo 2014–2020 m. investicijas, pabrėžė švietimo ir mokslo viceministrė Svetlana Kauzonienė gruodžio 1 d. Lietuvos pramoninkų konfederacijos surengtame Metų ekonomikos forume 2014. skaityti »

Bus finansuojami šeši Lietuvos ir Prancūzijos mokslininkų projektai

Spalio 13 d. Švietimo ir mokslo ministerijos delegacija, vadovaujama viceministrės Svetlanos Kauzonienės, dalyvavo Paryžiuje surengtame Lietuvos ir Prancūzijos mokslinio bendradarbiavimo programos „Žiliberas“ posėdyje. skaityti »