Priimamos paraiškos dėl atnaujintos Vlado Jurgučio premijos ir naujos Lietuvos banko premijos už disertaciją

Visą rugpjūtį ir pirmąją rugsėjo pusę Lietuvos bankui galima teikti paraiškas dėl dviejų premijų, skiriamų už ekonomikos srities mokslinės veiklos pasiekimus. skaityti »

Lietuvos banko siūlomas elektroninių mokėjimų proveržis palaikomas rinkos dalyvių

Po viešos konsultacijos su rinkos dalyviais pradedamas praktinis pasirengimas per artimiausius ketverius metus įgyvendinti Nacionalinę mokėjimų strategiją. skaityti »

Finišuoja viešoji konsultacija dėl mokėjimų rinkos plėtros planų

Šią savaitę mokėjimų rinkos dalyviai ir gyventojai dar gali pateikti pastabas ir pasiūlymus Lietuvos bankui dėl jo prieš tris mėnesius paskelbto Nacionalinės mokėjimų strategijos projekto, kuriame numatomi plataus užmojo tikslai. skaityti »

Naujas įmokų surinkimo standartas atveria galimybes įmonėms efektyviau surinkti mokėjimus

Mokėjimo paslaugų teikėjai ir įmonės, surenkančios lėšas pagal specialias įmokų formas internetinėje bankininkystėje, galės efektyviau veikti pasinaudoję nauju įmokų surinkimo standartu, kurį paskelbė Lietuvos standartizacijos departamentas. skaityti »

Mokėjimų rinkos plėtros siekis: momentiniai mokėjimai, daugiau konkurencijos ir didesnis vartotojų įsitraukimas

Jau per artimiausius ketverius metus Lietuvos gyventojams turėtų būti prieinami ir plačiai naudojami nauji bekontakčiai, momentiniai ir glaudžiai į verslo modelius integruoti mokėjimų būdai. skaityti »

Spaudos konferencijoje Lietuvos bankas pasiūlys elektroninių mokėjimų rinkos plėtros kryptis

Š. m. birželio 28 d. įvyksiančioje spaudos konferencijoje Lietuvos bankas pasiūlys tris elektroninių mokėjimų rinkos plėtros kryptis, kad mūsų šalyje būtų naudojami naujausi atsiskaitymų būdai, jau diegiami Europoje. skaityti »

Prekybininkai turi galimybę pagerinti mokėjimo kortelių priėmimo sąlygas

Šalies prekybos ir paslaugų įmonių atstovai supažindinti su naujomis galimybėmis, kurių atsirado dėl palankesnės teisinės aplinkos. Susitikimo pateikta informacija ir apie bekontaktes mokėjimo korteles, kurios mūsų rinkoje atsiras dar šiais metais. skaityti »

Stabdoma 500 eurų banknotų gamyba, tačiau jais ir toliau bus galima atsiskaityti

Europos Centrinio Banko valdančioji taryba nusprendė sustabdyti 500 eurų banknotų gamybą. Tačiau 500 eurų banknotai liks teisėta mokėjimo priemonė ir toliau bus naudojami atsiskaitymams. skaityti »

Mokėjimų rinkos ateitis – spartesnis inovacijų diegimas ir didesnė konkurencija

Lietuvos bankas ėmėsi iniciatyvos įgyvendinti rinkos atvirumą ir mokėjimo paslaugų bei inovacijų prieinamumą skatinančias priemones. skaityti »

Padvigubėjo gyventojų, kurie kasdieniams mokėjimams atlikti naudoja mobilųjį telefoną

Sparčiai daugėja gyventojų, naudojančių mobilųjį telefoną kasdieniams mokėjimams, rodo Lietuvos banko užsakymu atlikta apklausa. skaityti »