Vokietijos gyventojai už elektrą gali susimokėti bitkoinais

Hanoverio gyventojai gali atsiskaityti už elektros energijos sunaudojimą bitkoinais. Tokias paslaugas pasiūlė energetikos bendrovė „Enercity“. skaityti »

Bitkoinai – dvi skirtingos tos pačios monetos pusės

Susidomėjimas bitkoinais tiek Lietuvoje, tiek tarptautinėje arenoje auga. Mūsų šalyje bitkoinų naudojimo plėtrą skatina ne tik į šį verslą įsitraukę privatūs asmenys, bet ir viešojo sektoriaus atstovai. skaityti »

Bitkoinų stabilumą saugo ne įstatymai, o matematika

Jeigu bandytume suprasti, kaip veikia kriptografinė bitkoinų valiuta, pradėję nuo techninių detalių, iškart pasimestume. Tad pabandykime pažvelgti į atsiskaitymų šia valiuta sistemą tarsi iš paukščio skrydžio daug ką supaprastindami ir palygindami su atsiskaitymais tikrais pinigais. skaityti »

Per „Ingenico“ mokėjimo terminalus galima atsiskaityti bitkoinais

Netrukus parduotuvės galės priimti atsiskaitymus bitkoinais per įprastus mokėjimo terminalus. Ši funkcija įgyvendinama bendradarbiaujant didžiausiam pasaulyje mokėjimo terminalų gamintojui „Ingenico“ ir virtualiosios valiutos tiekėjui „BitPay“. skaityti »

Prancūzijoje bitkoinus planuojama naudoti investiciniuose fonduose

Prancūzijos investiciniai bankai jau senokai ieškojo galimybių panaudoti virtualias valiutas ir jų technologijas kapitalo rinkose. skaityti »

Bitkoinai užkariauja investuotojų simpatijas

JAV atlikto tyrimo duomenimis, bitkoinai laikomi didelę grąžą galinčia atnešti investicija. skaityti »

Lietuvoje – galimybė už lėktuvų bilietus atsiskaityti bitkoinais

Baltijos šalių oro kompanija „airBaltic“ pranešė, kad jų klientai už skrydžių bilietus galės atsiskaityti bitkoinais. skaityti »

Vilniuje bitkoinais atsiskaitoma už taksi

Kol Lietuvos bankas spaudžia visuomenę susilaikyti nuo virtualios valiutos bitkoinų, jais keleiviai Vilniuje kasdien atsiskaitinėja su taksi vežėjais. skaityti »