Dvejopas kainų nurodymas: patikrinimų daugiau – pažeidimų mažiau

Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymas nustato, kad asmenys, parduodantys prekes ir paslaugas, kainas jų skelbimo vietose litais ir eurais pagal perskaičiavimo kursą ir šio įstatymo nustatytas apvalinimo taisykles privalo skelbti ne trumpiau kaip 6 mėnesius nuo euro įvedimo dienos. skaityti »

Euro įvedimo įstatymo pažeidimų po naujosios valiutos įvedimo ženkliai mažėja

Priežiūros institucijos 2015 m. vasario mėnesį atliko 3792 patikrinimus (apie 80 proc. daugiau nei sausio mėnesį) dėl kainų dviem valiutomis nurodymo. Nustatyta 113 pažeidimų – tai sudaro 2,98 proc. nuo visų patikrinimų. skaityti »

Euro įvedimo įstatymo pažeidimų skaičius liko nedidelis ir po naujosios valiutos įvedimo

Priežiūros institucijos 2015 m. sausio mėnesį atliko 2089 patikrinimus dėl kainų dviem valiutomis nurodymo bei atsiskaitymo litais ir eurais dviejų valiutų galiojimo periodu. Nustatyta 112 pažeidimų – tai sudaro 5,4 proc. nuo visų patikrinimų. skaityti »

Kainų skelbimas litais ir eurais: patikrinimų skaičius išaugo, pažeidimų – sumažėjo

Priežiūros institucijos 2014 m. lapkričio mėnesį atliko 3909 patikrinimus dėl dvejopo kainų litais ir eurais nurodymo. skaityti »

Kainų skelbimas litais ir eurais: Lietuvos verslininkai – drausmingesni nei estai ir latviai?

Priežiūros institucijos, iki lapkričio atlikusios 7530 prekybos ir paslaugų patikrinimų dėl kainų nurodymo litais ir eurais, nustatė 541 pažeidimą. skaityti »