Kosmoso tyrimams – KTU mokslininkų sukurta technologija

Žaibiškai tobulėjant technologijoms atsiveria nauji keliai gyvybės Raudonojoje planetoje paieškų misijai. Europos kosmoso agentūra (ESA) planuoja antrąją misiją, kurios metu Marse vėl bus ieškoma nežemiškos gyvybės. skaityti »

1877 m. atrastas Marso palydovas Fobas

1877 m. rugpjūčio 18 d. amerikiečių astronomas Asafas Holas atrado Marso palydovą Fobą. Tai įvyko apie 9 val. 14 min. Grinvičo laiku. Tas pats astronomas atrado ir kitą Marso palydovą Deimą. skaityti »

1969 m. misijos metu nufotografuota 20 proc. Marso paviršiaus

1969 m. rugpjūčio 5 dieną kosminės misijos metu „Mariner 7“ nufotografuota 20 proc. Marso paviršiaus. skaityti »

KTU absolventas patarinės pirmosios Marso kolonijos planuotojams

KTU absolventas, technikos mokslų daktaras, verslininkas, mokslo ir technologijų entuziastas Vladas Lašas, Kauno technologijų universitete tyrinėjęs kompiuterių regos klausimus, tapo projekto „Mars One“ patarėjų komandos nariu – jis neseniai įtrauktas į oficialų projekto svetainėje pateikiamą patarėjų sąrašą. skaityti »

Naujose fotografijose – gyvybei tinkamas Marsas

Programinės įrangos inžinierius Kevinas Džilas (Kevin Gill) sukūrė įspūdingų kadrų, kuriuose vaizduojama, kaip galėtų atrodyti gyvenamas Marsas. skaityti »

Fizikos teoretikas: Žemę gyvybe „užkrėtė“ Marsas

Fizikos teoretikas Lorensas Krausas pareiškė, kad visai įmanoma, jei Marse marsaeigiui „Cursiosity“ pavyktų rasti gyvybės pėdsakų. skaityti »

Pastatus Mėnulyje ar Marse milžiniški 3D spausdintuvai lietų iš regolito

Pietų Kalifornijos universiteto profesorius Behrokhas Khoshnevisas tvirtina, kad 3D spausdintuvu namą būtų galima pastatyti per 20 val., o Mėnulyje ar Marse kaip statybinė medžiaga galėtų būti regolitas. skaityti »

Marsaeigis „Curiosity“ sėkmingai nusileido

Šiandien 8.32 val.(Lietuvos laiku) Marse nusileido NASA marsaeigis „Curiosity“. skaityti »

Siunčiamas marsaeigis ieškoti gyvybės egzistavimo įrodymų

Lapkričio 26 d. į Marsą Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) siunčia mobilią laboratoriją „Curiosity“, kuri ieškos gyvybės egzistavimo įrodymų. skaityti »

NASA Marse aptiko skysto vandens pėdsakų

Jau daugiau kaip prieš dešimtmetį NASA pranešė, apie Marse egsiztavo vanduo, ten rasta ledo, o dabar aptikti skysto vandens pėdsakai. Tai sustiprina viltį, kad šioje planetoje gali egzistuoti primityvios gyvybės formos. skaityti »