Įtariama, kad JAV operatoriai riboja vaizdo paslaugas

Publikuota: 2012 m. birželio 20 d. trečiadienis

JAV teisingumo departamentas įtaria, kad stambiausi šalies kabeliniai operatoriai trikdo nemokamų ir nebrangių vaizdo paslaugų teikimą internete. Šiuo metu atliekamas tyrimas ir aiškinamasi, ar kabeliniai operatoriai nepažeidė konkurencijos įstatymų.

Teisingumo departamento tyrėjai analizuoja prieigos prie internetu teikiamų vaizdo paslaugų sąlygų pasikeitimo priežastis. Kabelinių operatorių atstovai teigia, kad limitai nustatyti siekiant užkirsti kelią itin didelei tinklų, į kurių plėtrą investuojama milijardai dolerių, apkrovai.

Primename, kad balandį atlikti JAV televizijos rinkos tyrimai rodo, kad amerikiečiai vis dažniau atsisako kabelinių operatorių paslaugų ir renkasi jas internete. 2008–2011 metais mokamos televizijos auditorija JAV sumažėjo 2 650 000 asmenų, perėjusių prie „Netflix“ ir „Hulu“. 2012 metų pradžioje šalyje buvo 41,5 mln. kabelinės TV abonentų, o „Netflix“ naudotojų – 22 mln.

Šaltinis: wsj.com
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Bendrovė „Autodesk“ perka vaizdo paslaugą „Socialcam“

Programinės įrangos gamintoja „Autodesk“ praneša už 60 mln. JAV dolerių perkanti populiariąją vaizdo paslaugą „Socialcam“. skaityti »