„Apple“ atmetė įtarimus dėl klientų sekimo

Publikuota: 2011 m. balandžio 28 d. ketvirtadienis

Viena didžiausių IT kompanijų pasaulyje „Apple“ oficialiai paneigė gandus apie tai, kad seka savo klientų buvimo vietą.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė teiginių, kad „Apple“ išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai kaupia paslėptus failus, kuriuose renkama informacija apie įrenginių savininkų buvimo vietą. Kai kurie „iPhone“ naudotojai sugebėjo „ištraukti“ šią informaciją ir atkurti ją žemėlapyje. Tačiau oficialiame pranešime „Apple“ griežtai paneigė, kad yra renkama informacija apie klientus, bei informavo, jog kompanija nežada to daryti ir ateityje.

„iPhone“ neregistruoja jūsų buvimo vietos. Jis tik palaiko ryšį su Wi-Fi stotimis ir mobiliojo ryšio bokštais, kurie gali būti kelis šimtus mylių nutolę nuo jūsų telefono tam, kad greitai ir tiksliai apskaičiuotų buvimo vietą, kai vartotojas siųs užklausą telefonui“, – teigiama oficialiame „Apple“ pranešime.  

Tačiau pasirodė įrodymų, kad telefono ir planšetinio kompiuterio buvimo vietos duomenys yra kaupiami ir laikomi kelis mėnesius ar net metus. „Apple“ pranešime teigiama, jog to neturėtų būti ir tai yra techninė programinės įrangos klaida, kurią pažadėjo ištaisyti.

Deja, šis paaiškinimas įtikino ne visus: yra nuomonių, kad „Apple“ kaltę sumesdama programinės įrangos gedimams bando išvengti didelių baudų, kurias jie gautų už JAV ir Europoje galiojančių griežtų duomenų apsaugos įstatymų pažeidimus.

Šaltinis: BBC
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha