Graikijoje areštuotas Interpolo ir Pentagono tinklalapių įsilaužėlis

Publikuota: 2011 m. birželio 9 d. ketvirtadienis

Graikijoje areštuotas 18-metis programišius, kaltinamas neteisėtu prisijungimu prie Interpolo ir JAV valdžios agentūrų prisijungimu. Kaip praneša agentūra „Agence France-Presse“ (AFP), įtariamasis buvo sulaikytas savo namuose, kur gyveno kartu su motina. Sulaikytojo vardas neskelbiamas.

Kovos su kibernetiniais nusikaltimais skyriaus vadovas Manolis Sfakianakis pasakojo, jog programišius įsilaužė į Interpolo svetainę, kai jam tebuvo 15 metų. 2009 metais jis įsigijo neteisėtą prieigą prie Pentagono, FTB ir JAV Nacionalinio saugumo agentūros tinklalapių.

Nsplitter vardu pasivadinęs nusikaltėlis dirbo prie namuose esančio kompiuterio. Be įsilaužimo į tinklalapius, jis kaltinamas banko duomenų vagystėmis bei kreditinių kortelių padirbinėjimu.

Atlikus kratą įtariamojo namuose, buvo rasta apie 8 tūkst. eurų, keletas nešiojamųjų kompiuterių ir kietųjų diskų. Naujienų agentūros „Asssociated Press“ (AP) duomenimis, policija aptiko ir kelis patronus šratiniam šautuvui bei savadarbę bombą.

Programišiui pateikti kaltinimai vykdant elektroninius nusikaltimus, padirbinėjant banko korteles, neteisėta prieiga prie asmeninių duomenų ir neteisėtu ginklų laikymu. Jei sulaikytasis bus pripažintas kaltu, jam gresia ne mažiau nei 5 metai kalėjimo.

Šaltinis: heraldsun.com.au
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha