JAV energetikos ministerija finansuoja ypač galingo kompiuterio kūrimą

Publikuota: 2012 m. rugpjūčio 20 d. pirmadienis

JAV federalinė vyriausybė skyrė 62 mln. dolerių projektuoti ir kurti „ekstremalaus masto“ kompiuterines sistemas, tikėdamasi 1000 kartų didesnio produktyvumo nei šiuolaikinių skaičiavimo mašinų. Penkioms kompanijoms skirta užduotis kuo greičiau sukurti naujos kartos „superkompiuterį“. Tai turės didelę reikšmę šalies nacionaliniam saugumui, mokslo tyrimams, energetiniams saugumui ir ekonominiam šalies konkurencingumui.

Finansavimas skirtas bendrovėms AMD, IBM, „Intel“, „Nvidia“ ir „Whamcloud“. Programą „FastForward“ finansuoja Energetikos ministerija, o koordinuoja septynių nacionalinių laboratorijų specialistai. Techniniai ekspertai iš nacionalinių laboratorijų vertins ir padės atrinkti pasiūlymus, taip pat bendradarbiaus su atrinktais tiekėjais.

„Ypatingo masto skaičiavimai būtini vertinant šalies branduolinio arsenalo efektyvumą negrįžtant prie branduolinių bandymų, – sakė Bobas Meisneris, NNSA programos „Advanced Simulation“ ir „Computing“ (ASC) vadovas. – Kompiuterinis modeliavimas turi gyvybiškai svarbią reikšmę sprendžiant branduolinio ginklo neplatinimo problemas, kovos su terorizmu ir kitus nacionalinio saugumo klausimus.“

Šaltinis: servernews.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha