„Microsoft“ siekia atsikratyti popieriaus

Publikuota: 2017 m. sausio 24 d. antradienis

Nepaisant to, kad gyvename technologijų amžiuje, kiekviename biure ant stalo vis dar tebestovi šūsnys popierių. Daugumos įmonių dokumentacija vis dar saugoma popieriniu pavidalu.

Kompanija „Microsoft“ nusprendė tai pakeisti. Ji užregistravo naujo „E-Ink“ ekrano modelio patentą. Patente rašoma, kad naujus ekranus bus galima naudoti pakartotinai neribotą skaičių kartų. Tikimasi, kad jie galės visiškai atstoti popierinius dokumentus.

Šiuo metu naudojamas „E-Ink“ ekrano modelis yra santykinai brangesnis už įprastą popierių, be to, jis nėra toks lankstus, todėl jo panaudojimas yra ribotas.

Naujame patente „Microsoft“ aprašo būdą „E-Ink“ ekraną atjungti nuo akumuliatorių ir kitų dalių. Tokiu būdu tikimasi sukurti elektroninį popierių ir specializuotus spausdintuvus, kurie ne spausdintų įprastu rašalu, o ekranuose informacijai atvaizduoti naudotų elektrinius laukus.

Kadangi „E-Ink“ ekranas neturi jokios elektronikos, jis turėtų kainuoti mažiau. Be to, toks ekranas galės būtų kur kas lankstesnis. Kol kas neaišku, kada „Microsoft“ pradės diegti šią technologiją.

Šaltinis: news.finance.ua
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha