„Microsoft“ sukūrė naujo tipo akumuliatorių

Publikuota: 2015 m. spalio 6 d. antradienis

„Microsoft“ sukūrė konfigūruojamą akumuliatorių sistemą, kuri leis prailginti nešiojamųjų kompiuterių, planšečių, išmaniųjų telefonų ir net elektromobilių veikimo laiką.

„Microsoft Research“ inžinieriai akumuliatorių sistemą kūrė panašiu principu kaip veikia programuojamieji tinklai, leidžiantys padidinti spartą duomenų perdavimo centruose. Programuojamuose tinkluose tinklo valdymo lygis atskirtas nuo duomenų perdavimo lygio. Valdymo funkcija perduota atskiram valdikliui arba atskiram serveriui.

Akumuliatorių sistema sudaryta iš keleto nedidelių elementų, kurių kiekvienas savo cheminėmis savybėmis tinka skirtingoms užduotims atlikti. Pavyzdžiui, vienas iš elementų palaiko paprastus veiksmus – teksto rinkimą „Microsoft Word“ programa, o kitas elementas atlieka sudėtingesnes – vaizdo įrašų apdorojimo – užduotis. Pirmasis elementas palaiko ilgalaikį tęstinį darbą jam nurodytoje srityje, antrasis – kitoje srityje ir t. t.   

„Operacinė sistema stebi, ką naudotojas veikia ir jo užduočiai įgyvendinti parenka tinkamiausią maitinimo elementą“, – taip akumuliatorių sistemos veikimo principą aiškina „Microsoft Research“ projekto dalyvis Ranveer Chandra.

Iki šiol mėginant pratęsti elementų veikimo laiką buvo ieškoma naujų medžiagų elektrodams, naudojami nauji elektrolitų tipai. Tačiau elementai vis dar veikia per trumpai, jie nespėja atitikti belaidžių technologijų poreikių. „Microsoft Research“ atradimas pažvelgė į šią problematiką iš kitos pusės.

Be to, į akumuliatorių sistemą įdiegiama sistemų mokymosi programa, kuri analizuoja naudotojų įpročius ir remdamasi jais leidžia padidinti belaidžių įrenginių autonominę veiklą. Pvz., ši technologija gali užfiksuoti tai, kad nešiojamojo kompiuterio savininkas dienos metu daugiausia naudojasi „Word“ programa ir el. paštu, o vakarais (galbūt grįždamas namo visuomeniniu transportu) žiūri vaizdo įrašus. Remiantis tokių duomenų analize, galima suplanuoti, kad nešiojamasis kompiuteris veiktų nuo ryto iki vakaro ir nereiktų jaudintis dėl to, kad reikės įkrauti akumuliatorius.

 

 

 

Šaltinis: cnews.ru
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha