2020 m.: prie interneto prijungtų prietaisų 6 kartus daugiau nei planetos gyventojų

Publikuota: 2015 m. gruodžio 22 d. antradienis

Kompiuterių, telefonų ir kitų įrenginių, prijungtų prie interneto, 2020 metais bus šešis kartus daugiau nei Žemėje gyvenančių žmonių. Tokius duomenis prognozuoja Jungtinių Tautų (JT) organizacija.

Informacinės ir komunikacinės technologijos (IKT) skverbiasi į visas gyvenimo sritis. Vis dėlto internetas iki šiol prieinamas ne visiems gyventojams, o itin aktyvus jo plitimas kelia nemažai kibernetinio saugumo grėsmių.

„Išsivysčiusiose pasaulio valstybėse internetas prieinamas daugiau nei 80 proc. gyventojų. Besivystančiose šalyse dvi iš trijų šeimos neturi galimybės naudotis internetu“, – JT Generalinės Asamblėjos posėdyje teigė JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas.

Jis taip pat paragino vengti skaitmeninio sprogimo ir siekti nuoseklaus augimo. „IKT gali tapti varikliu siekiant stabilios plėtros, o tai didžiulis žingsnis globalių pasikeitimų link. Tačiau tuo pat metu mūsų laukia daug neišspręstų klausimų, susijusių su skaitmeninio pasaulio augimu. Juos turime spręsti jau šiandien“, – pabrėžė Ban Ki-moonas.

Generalinis sekretorius pakvietė kurti atvirą, patikimą, saugų ir visiems prieinamą internetą. Be to, vadovas pasidžiaugė Generalinės Asamblėjos sprendimu dar 10 metų pratęsti Tarptautinio interneto valdymo forumo mandato galiojimą. Šį forumą 2005 metais Tunise inicijavo tarptautinė JT konferencija, skirta informacinei visuomenei.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha