Registrų centrui duomenis apie akcininkus galima teikti internetu

Publikuota: 2014 m. rugpjūčio 12 d. antradienis

Mažosios bendrijos (MB) ir daugiau nei vieną akcininką turinčios uždarosios akcinės bendrovės (UAB) duomenis apie savo dalyvius Registrų centrui nuo šiol turi pateikti internetu.

Registrų centras įdiegė Juridinių asmenų dalyvių informacinę sistemą (JADIS), kurios tikslas yra informacinių technologijų priemonėmis kaupti duomenis apie juridinių asmenų dalyvius ir teikti turintiems teisę juos gauti fiziniams ir juridiniams asmenims, teigiama Registrų centro pranešime.

Pradėjus veikti JADIS Registrų centro klientų aptarnavimo padaliniuose nebepriimami UAB akcininkų sąrašai, kuriuos teikti Juridinių asmenų registrui bendrovės buvo įpareigotos 2010 metais pakeitus Akcinių bendrovių įstatymą. Kaip ir anksčiau, Registrų centro padaliniuose bus galima deklaruoti tik vienintelį UAB akcininką – savininką.

Šiuo metu daugiau nei vieną akcininką turinčių UAB akcininkų bei MB narių duomenis JADIS galima teikti prisijungus prie Registrų centro savitarnos sistemos. UAB akcininkų ir MB narių duomenis gali pateikti įmonės vadovas ar kitas įmonei atstovauti įgaliotas fizinis asmuo.

Šiuo metu galiojantys teisės aktai numato, kad JADIS kaupiami duomenys teikiami tik teisę juos gauti turinčioms valstybės institucijoms bei analogišką teisę turintiems asmenims. Įmonių atstovai turės teisę susipažinti su savo pateiktais duomenimis Registrų centro savitarnos sistemoje. Platesnis UAB akcininkų ir MB narių duomenų atskleidimas teisės aktuose nėra numatytas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

Šaltinis: BNS
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha