Japonai sukūrė spalvotą elektroninį popierių

Publikuota: 2013 m. vasario 12 d. antradienis

Japonų kompanijos „Ricoh“ specialistai išplėtojo lanksčiųjų monochrominių ekranų, pramintų elektroniniu popieriumi, technologiją. Jų pademonstruotas 3,5 colio prototipas geba rodyti visaverčius spalvotus vaizdus.

„Nuspalvinti“ elektroninį popierių specialistams pavyko suderinus tris elektrochrominės medžiagos sluoksnius, iš kurių kiekvienas atspindi tik vieną spalvą: žydrą, violetinę ir geltoną. Panaši trijų spalvų (raudonos, žalios ir mėlynos) sumaišymo schema CMYK taikoma ir tradicinėje spaudoje. Tuo labiau kad elektroninio popieriaus spalvų perdavimas yra aukštesnio lygio.

Kompanijos „Ricoh“ specialistų pademonstruotas ekrano prototipas yra gana kuklios 324х240 pikselių raiškos. Jis dirba gana lėtai – kad visiškai pasikeistų spalvoti paveikslėliai prireikia ne mažiau nei 100 milisekundžių. Tačiau specialistai artimiausiu metu ruošiasi išspręsti šią problemą ir pademonstruoti pagerintą spalvoto elektroninio popieriaus prototipą 6 bei 10 colių įstrižainės.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Pristatytas trijų spalvų elektroninis popierius

Kompanija „E Ink Corp.“ pristatė elektroninį popierių „Spectra“, gebantį atvaizduoti tris spalvas. Be tradicinių juodos ir baltos, ekranas moka rodyti ir raudoną. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »