Mokslininkai sukūrė paieškos tinklą, skirtą retoms ligoms diagnozuoti

Publikuota: 2013 m. kovo 21 d. ketvirtadienis

„FindZebra“ – taip vadinasi naujas paieškos tinklas, kurį mokslininkai sukūrė diagnozuoti ir tirti retas ligas. Jame – daugiau nei 30 tūkst. medicininės tematikos straipsnių iš dešimties stambiausių interneto resursų.

Iki šiol itin sunkiais atvejais, kai diagnozuoti ligos jau neįmanoma, gydytojai kreipdavosi pagalbos į „Google“. Visgi net pats populiariausias paieškos tinklas buvo bejėgis pasauliniame informacijos apie sudėtingas ligas ir įvairias anomalijas sraute. Taip gimė „FindZebra“ idėja.

Naujasis tinklas atpažįsta didžiąją daugumą iš 8 tūkst. retų negalavimų, šiuo metu žinomų medicinos pasaulyje. Atliekant paiešką pagal užklausą, naudojami kruopščiai atrinkti šaltiniai, tokie kaip „Mendelian Inheritance“, „HON Foundation Rare Disease“ bazės ir kt.

Tiesa, šiuo metu mokslininkų iš Danijos technikos universiteto kūrinys veikia tik beta versija. Visgi visi norintys jau gali išbandyti „FindZebra“ adresu http://www.findzebra.com.

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

„Išmanieji“ kontaktiniai lęšiai

Ištobulinus kontaktinius lęšius, būtų įmanoma matuoti cholesterolio, alkoholio, gliukozės kiekį kraujyje bei sulaukti perspėjimo apie galimą sveikatos pavojų. skaityti »

Populiariausi straipsniai

Kitoks požiūris į elektronines knygas

Skaityti knygas telefone ar planšetėje jau tampa norma, tačiau žmonės vis viena ilgisi „tikros“ knygos formos. Save „beveik dizaineriu“ vadinantis Fabrice Dubuy pristato kitokį knygų skaitytuvą – „TwistBook“. skaityti »