Iškilmingoje ceremonijoje įteiktos M. K. Čiurlionio taurės

Publikuota: 2015 m. gegužės 8 d. penktadienis

Š. m. balandžio 7 dieną M. K. Čiurlionio fondas ir Rumunijos ambasada Lietuvoje surengė „M. K. Čiurlionio taurės REX“ įteikimo ir nusipelniusių šviesuolių pagerbimo ceremoniją. Taikomosios dailės muziejuje vykusį renginį vedė Lietuvos edukologijos universiteto rektorius akademikas Algirdas Gaižutis.

Šiemet apdovanojimą gavo vienas garsiausių šių laikų karikatūristų rumunas Stefanas Popa-Popas už tai, kad jo menas suartina žmones ir visas tautas. Už rumunų kalbos ir kultūros skleidimą bei akademinių ryšių plėtrą buvo pagerbta Aleksandro Stulginskio universiteto dėstytoja Raluka Glavan. M. K. Čiurlionio vardo taurė ceremonijoje buvo įteikta ir Seimo vicepirmininkui Algirdui Sysui už svarų indėlį į glaudesnį santykių palaikymą tarp Lietuvos ir Rumunijos.

„M. K. Čiurlionio taurės Rex“ laureatais jau yra tapę dirigentas Gintaras Rinkevičius, diplomatas Petras Auštrevičius, filosofas ir politikas Leonidas Donskis, kultūros ministras Šarūnas Birutis, dailininkas Kazimieras Leonardas Žoromskis ir poetas Justinas Marcinkevičius, prof. Vytautas Landsbergis, aktorė Nelė Savičenko, verslininkai Fredis Obsomeris, Nicolas Ortizas ir kt.

M. K. Čiurlionio fondas, bendradarbiaudamas su užsienio šalių ambasadomis Lietuvoje, jau daugelį metų rengia iškilių Lietuvos ir Lietuvai nusipelniusių žmonių iš užsienio apdovanojimo ceremonijas. Jose taip pat prisimenamas ir pagerbiamas vienas žymiausių mūsų šalies dailininkų ir kompozitorių M. K. Čiurlionis.

Vaizdo siužetas iš renginio

Šaltinis: penki.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha