Aplinkos ministerijoje apdovanoti sumaniausi moksleiviai

Publikuota: 2016 m. gruodžio 7 d. trečiadienis

Aplinkos ministerijoje vakar buvo apdovanoti darbščiausi ir sumaniausi moksleiviai iš visos Lietuvos – ekodizaino konkurso „Kita forma mokinys. Ekobendruomenė“ nugalėtojai.

Šiame aplinkosauginiame konkurse galėjo dalyvauti pavieniai vaikai ir mokinių grupės, klasės ar tiesiog žmonių bendruomenės, sukūrusios viešam naudojimui skirtus daiktus, baldus, papuošimus ir pan. Beveik 70 konkursui pateiktų darbų buvo eksponuojama Aplinkos ministerijoje surengtoje parodoje – tai sieniniai laikrodžiai, šviestuvai, žvakidės, vazos, paveikslai, dovanos, žaislai, papuošalai, baldai (staliukai, kėdutės, sėdmaišiai) ir kiti daiktai, padaryti iš plastmasės, stiklo, metalo atliekų, nebereikalingų audinių, nebetinkamų naudoti prietaisų, jų dalių ir pan.

Apdovanodamas konkurso nugalėtojus, laikinai einantis pareigas aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas mokiniams dėkojo už puikius darbus, iniciatyvą ir sumanymus, kaip panaudoti senus daiktus bei kurti švaresnę aplinką. „Noriu padėkoti, kad ėmėtės šio darbo. Gal jis ne visada malonus, bet kiekvieno darbo autorius šiame konkurse įrodė, kad atliekas paversti daiktu reikia ne tik rankų darbo, daug laiko, bet ir išmonės pasitelkiant visas savo kūrybines galias. Nusipirkti naują daiktą visada suspėsim, jį išmesti – taip pat, o štai perdarius seną daiktą, tas naujas kūrinys tampa daug vertingesnis tiek dvasiniu, tiek ir aplinkosauginiu požiūriu. Tikiu ir tikiuosi, kad šie darbai pasitarnaus ateities kartoms, o šie jauni ir kūrybingi moksleiviai suaugę taps savo srities profesionalais, kuriems rūpi, kokioje aplinkoje gyvens ateities kartos“, - susirinkusiems sakė K. Trečiokas.

Vertinimo komisijos sprendimu III vietos laimėtoja tapo Eda Kulbinaitė (Šv. Kristoforo gimnazija) už dėžutes „Lėlės”, už stalą su lentynomis II vietos laimėtoja tapo Viltė Klibaitė (Marijampolės Jono Totoraičio progimnazija), pirmoji prizinė vieta atiteko Martai Zareckajai (Vilniaus Žirmūnų gimnazija) už rankines iš vinilinių plokštelių. Specialiu prizu už architektoniką architektas prof. Algirdas Žebrauskas apdovanojo Enriką Uldytę (Marijampolės Jono Totoraičio progimnazija) už statulą–taupyklę „Žydroji pantera”. Ekobedruomenės nominacija atiteko Rusnės specialiajai mokyklai. Atrinkti darbai pateks į konkurso katalogą, kurį numatoma išleisti 2017 m. pavasarį.

Konkurso pabaigoje Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos moksleiviai pademonstravo šventinių apdarų kolekciją, pagamintą ir plastiko atliekų.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai