Europos studentai: sieksime, kad tarptautinės patirties įgytų kas penktas

Publikuota: 2014 m. gruodžio 12 d. penktadienis

Vilniuje prasidėjo Europos studentus vienijančios organizacijos „Erasmus studentų tinklas“ (ESN) nacionalinių delegatų susirinkimas. ESN skyrius Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) organizuoja trijų dienų konferenciją, kurioje bus aptarti ne tik organizacijos valdymo, struktūros klausimai, bet ir artėjančios naujovės. Nuo kitų metų Erasmus+ programoje dalyvausiantys studentai studijų vyks ne tik į Europos Sąjungos (ES) šalis nares, bet ir į šalis partneres, o absolventai galės atlikti remiamą praktiką užsienio įmonėse ar organizacijose.

„Iki šiol ESN buvo tik ES šalių organizacija, o dabar kartu su Erasmus+ programa atsiveria visam pasauliui. Ši konferencija žymi naujo studentų mobilumo etapo pradžią. Labai džiugu, kad toks svarbus renginys vyksta būtent Lietuvoje“, – teigė VGTU tarptautinių ryšių prorektorė doc. dr. Asta Radzevičienė. 

Vienas „Erasmus+“ programos tikslų yra siekti, kad iki 2020 m. mobilumo programoje sudalyvautų 2 mln. (20 proc.) ES studentų, iš jų 135 tūkst. studentų ir aukštojo mokslo personalo darbuotojų tarptautiniuose mainuose su šalimis, nepriklausančioms ES. Planuojama, kad Lietuvai bus skirta beveik 20 mln. eurų, iš jų 8,5 mln. eurų – vien tik aukštajam mokslui.

„Nepaisant šalto klimato, Lietuva šiltai priima atvykstančius studentus. Tikimės, kad aukštųjų mokyklų dėmesys paskatins kuo daugiau užsienio studentų pasirinkti studijas mūsų šalyje“, – sakė švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus.

ESN – tarptautinė studentų organizacija, vienijanti apie 180 tūkst. studentų, turinti apie 13,5 tūkst. aktyvių, organizacijos veikloje dalyvaujančių, narių. Organizacijos atstovai ne tik teikia konsultacijas užsienio studentams, bet ir skatina juos prisidėti prie savanoriškos socialinės veiklos juos priimančiose šalyse.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai