Jaunieji mokslininkai kviečiami į konferenciją „Mokslas – Lietuvos ateitis“

Publikuota: 2014 m. kovo 13 d. ketvirtadienis

Penktadienį plenariniu posėdžiu prasidėjo 17-oji Lietuvos jaunųjų mokslininkų konferencija „Mokslas – Lietuvos ateitis“. Konferencijos renginiai vyks ištisus metus ir apims visas VGTU studijų sritis.

VGTU Rektorius prof. dr. Alfonsas Daniūnas sveikino į plenarinę konferencijos sesiją susirinkusius bendruomenės narius ir džiaugėsi, kad VGTU vykstanti konferencija apima visas universitete dėstomas studijų sritis, kad dalyvių skaičius kasmet didėja: „Laikui bėgant konferencija plėtėsi. Dabar joje  sulaukiame ne tik savo universiteto studentų, magistrantų, daktarų, bet ir iš kitų universitetų atkeliaujančių jaunųjų specialistų, mokslininkų“, - sakė rektorius ir pridūrė, kad konferencija „Mokslas – Lietuvos ateitis“ jau yra tapusi diskusijų erdve“.

Rektorius paragino visus susirinkusiuosius prisidėti prie mokslinės veiklos universitete jau dabar, ilgainiui įgyjant galimybę ją plėsti, tapti puikių rezultatų pasiekiančiais mokslininkais.

Plenarinėje sesijoje pranešimus skaitė bendrovės „Gaumina“ direktorius Darius Bagdžiūnas bei Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Architektūros fakulteto Architektūros pagrindų ir teorijos katedros doc. dr. Almantas Samalavičius.

D. Bagdžiūnas skaitė pranešimą „Kompetencijos 2020 arba kaip gauti darbo, kai tavo konkurentas robotas“, doc. dr. A. Samalavičius pristatė pranešimą „Miestų kultūra ir miestokūros perspektyva“.

Pagrindinis konferencijos „Mokslas – Lietuvos ateitis“ tikslas – skatinti ir nukreipti vyresnių kursų studentus, magistrantus, doktorantus, universitetų absolventus ir kitus jaunus specialistus pradėti ar tęsti mokslinę veiklą, ugdyti jų įgūdžius žodžiu ir raštu korektiškai pateikti mokslinės veiklos rezultatus. Visų konferencijos renginių sąrašą galite rasti čia.

Šaltinis: vgtu.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai