Kazimiero Simonavičiaus universiteto absolventai – darbdavių geidžiamiausi

Publikuota: 2013 m. kovo 28 d. ketvirtadienis

Žurnalo „Veidas“ atlikto tyrimo duomenimis, tarp Kazimiero Simonavičiaus universitetą (KSU), Verslo ir vadybos akademiją (VVA) bei Lietuvos karo akademiją (LKA) baigusiųjų absolventų yra mažiausiai registruotų darbo biržoje ir per metus neįdarbintų absolventų.

„Atsižvelgiant į Lietuvos karo akademijos specifiką ir tai, kad Verslo ir vadybos akademijos studentai šiais metais taps Kazimiero Simonavičiaus universiteto studentais, galime drąsiai teigti, kad Kazimiero Simonavičiaus studentai labiausiai darbdavių geidžiami“, – teigė Kazimiero Simonavičiaus universiteto kancleris Darius Verbyla.

Verslo ir vadybos akademijos studentų registruotų darbo biržoje procentas lyginant su absolventų skaičiumi, sudaro tik 4,1 proc., o Kazimiero Simonavičiaus universiteto tik 6,1 proc.

Pasak D. Verbylos tokius gerus įdarbinimo rodiklius lėmė ne tik aukšta studijų kokybė Universitete, bet ir tai, kad Kazimiero Simonavičiaus universitetas nėra didelis, todėl KSU studentai gauna žymiai daugiau individualaus dėmesio nei didžiuosiuose universitetuose.

„Siekiame, kad ne mūsų absolventai ieškotų darbo, o kad KSU absolventų ieškotų darbdaviai“, – teigė D. Verbyla.

Kazimiero Simonavičiaus universitetas aktyviai dirba su socialiniais partneriais, siekdamas užtikrinti studentams reikiamas praktikos vietas, kartu su socialiniais partneriais kuria naujas studijų programas ir tobulina esamas. 2013 m. rudenį Universitete pradės veikti Karjeros kelio sistema, kurioje dalyvaujantys studentai jau nuo pirmo kurso turės galimybę susipažinti su būsimomis darbo vietomis ar pradėti patys kurti sau darbo vietą.

2013 m. Kazimiero Simonavičiaus universitetas siūlo studijuoti 17 studijų programų (11 bakalauro studijų programų, 5 magistro bei 1 vientisųjų studijų programa).

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

susiję straipsniai

Populiariausi straipsniai