Krašto apsaugos, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjunga pasirašys bendradarbiavimo sutartį

Publikuota: 2014 m. lapkričio 25 d. antradienis

Lapkričio 26 d. Krašto apsaugos ministerijoje bus pasirašyta atnaujinta trišalė Krašto apsaugos ministerijos, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjungos bendradarbiavimo sutartis. Sutartį, kuria šalys įsipareigoja bendradarbiauti ugdydamos vaikų ir jaunimo pilietiškumą, patriotiškumą ir tautiškumą, pasirašys krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis ir Lietuvos šaulių sąjungos vadas ats. plk. ltn. Liudas Gumbinas.

Šia sutartimi Krašto apsaugos ministerija įsipareigoja teikti pasiūlymus dėl vaikų ir jaunimo ugdymo nacionalinio saugumo ir gynybos srityje, rengti švietimo įstaigoms informacinę medžiagą apie galimybes rinktis kario profesiją, organizuoti kvalifikacinį mokymą mokytojams, skatinti švietimo ir Krašto apsaugos sistemos institucijų bendradarbiavimą vaikų ir jaunimo neformaliojo šveitimo veikloje.

Švietimo ir mokslo ministerija  savo ruožtu įsipareigoja atnaujindama bendrąsias programas, konsultuotis nacionalinio saugumo ir gynybos klausimais, bendradarbiauti su Krašto apsaugos ministerija rengdama pasirenkamojo dalyko, skirto šalies gynybos tematikai, programą, informuoti mokinius apie galimybes rinktis kario profesiją, savanoriškai rengtis valstybės gynybai, informuoti švietimo įstaigas apie galimybes bendradarbiauti  su krašto apsaugos sistemos institucijomis ir Lietuvos šaulių sąjunga.

Pasirašoma sutartimi Lietuvos šaulių sąjunga įsipareigoja skatinti ir informuoti mokytojus ir mokinius apie galimybes įsitraukti į Lietuvos šaulių sąjungos veiklą, inicijuoti ir remti jaunųjų šaulių būrelių veiklą mokyklose ir dalyvauti joje, organizuoti bendrą Lietuvos šaulių sąjungos, vaikų ir jaunimo veiklą.

Bendradarbiavimas tarp Krašto apsaugos, Švietimo ir mokslo ministerijų ir Lietuvos šaulių sąjungos vyko ir iki šiol pagal 2008 m. pasirašytą trišalę sutartį. Atnaujinama sutartis bus konkretesnė, atitinkanti šių dienų keliamus iššūkius.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai