Lietuva, Latvija ir Taivanas bendradarbiauja mokslinių tyrimų srityje

Publikuota: 2014 m. lapkričio 20 d. ketvirtadienis

Lapkričio 20-21 d. Lietuvoje vieši Latvijos ir Taivano mokslo politikos strategų ir ekspertų delegacijos. Trišalio komiteto posėdyje bus aptartas ligšiolinis bendradarbiavimas mokslo ir technologijų srityje ir ateities perspektyvos. Iš Lietuvos pusės komitetui vadovauja švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus.

Posėdžio metu bus atrinkti ir patvirtinti ekspertų įvertinti bendri mokslinių tyrimų projektai, vyks susitikimas su šiuo metu vykdomų trišalių projektų vadovais, tariamasi dėl tolimesnių trišalio bendradarbiavimo perspektyvų.

Nuo 2001 m. Lietuvoje, Latvijoje ir Taivane kasmet skelbiami trišalių mokslinių tyrimų projektų konkursai. Kiekvienais metais pagal ekspertų rekomendacijas bendras komitetas atrenka ir patvirtina 2–4 naujus trejų metų projektus, iš viso finansuojama po 7–9 projektų. Planuojama, kad trišalis komitetas patvirtins 3 naujus projektus, kurie būtų finansuojami 2015–2017 metais.

Latvijos ir Taivano atstovai vizito metu apžiūrės Saulėtekio slėnyje veikiantį Vilniaus universiteto lazerinių tyrimų centrą, Santaros slėnyje susitiks su „Biotechpharmos“ atstovais, lankysis Lietuvos mokslo taryboje ir Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūroje.

Šaltinis: smm.lt
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai