Rugsėjo pirmajai artėjant: programėlės padėsiančios greičiau sugrįžti į mokslus

Publikuota: 2016 m. rugpjūčio 18 d. ketvirtadienis

Rugsėjo pirmoji jau visai ne už kalnų. Vasaros atostogoms artėjant į pabaigą dalis moksleivių siekia kuo įdomiau praleisti paskutines laisvas dienas, kiti – prisiminti mokslus. Nors iš pirmo žvilgsnio mokslai paskutinėmis atostogų akimirkomis neatrodo viliojantis užsiėmimas, tačiau šiuolaikinės technologijos saviugdos procesą gali paversti įdomiu laisvalaikiu – tam sukurta daugybė mobiliųjų aplikacijų.

Skaitmeninių mokymų pedagogams programos „Samsung Mokykla ateičiai“ vadovė Liga Bitė sako, kad šiandieninės inovacijos suteikia galimybę derinti laisvalaikį su mokslais, pažinimo džiaugsmu. Net ir tie vaikai, kurie į mokslus žiūri vangiai, turi galimybę informaciją įsisavinti įdomiausiu keliu bei įgyti ateityje praversiančių žinių.

„Moksleivius sudominti darosi vis sudėtingiau, todėl programėlės, jungiančios pramogas ir savišvietą yra būdas paskatinti vaiką mokytis. Dauguma jų leidžia per itin trumpą laiką įsisavinti maksimalų kiekį informacijos, kuri įprastai pateikiama itin patraukliai, žaidimo forma. Nors jau yra ir lietuviškų aplikacijų, tačiau programėlės užsienio kalba turi dvigubos naudos – suteikia ir dalykinių žinių, ir sustiprina užsienio kalbos įgūdžius“,  – pastebi L. Bitė.

Programos „Samsung Mokykla ateičiai“ kūrėjai moksleiviams rekomenduoja šias nemokamas edukacines programėles:

MATEMATIKAI

Math Workout. Kažin ar surastume geresnę programėlę pasiruošti matematikos kontroliniam darbui ar įtvirtinti pamokoje įgytas žinias. Ši programėlė leidžia visuomet išlaikyti aštrų protą – užduotys pritaikytos įvairaus amžiaus moksleiviams, nuo pradinuko iki abituriento. Joje galite pasirinkti daugybę iššūkių –  spręsti įprastus uždavinius, varžytis su draugais ar viso pasaulio matematikos entuziastais, treniruoti savo protą siekiant įveikti logines užduotis ir daugybę kitų.

Alternatyvios programėlės: Math Master, Tricky Maths.

UŽSIENIO KALBOMS

Duolingo. Tai viena populiariausių mokomųjų programėlių tinkančių ne tik moksleiviams, bet ir jų tėvams, norintiems išmokti, prisiminti ar pagilinti tam tikros kalbos žinias. Ši aplikacija suteikia galimybę mokytis anglų, vokiečių, italų, prancūzų ir daugybę kitų kalbų. Programėlėje naudojami tik pagrindiniai ir lengviausiai įsimenami kalbų laikai, taip pat, stebima vartotojo pažanga, o užduotys, laikui bėgant, sunkėja – tai leidžia greitai ir efektyviai papildyti savo žinių bagažą.

Alternatyvios programėlės: Babbel, Learn Languanges: Rosseta Stone.

GEOGRAFIJAI

World Geography. Tai smagus edukacinis žaidimas, skirtas norintiems pagilinti savo geografijos žinias. Ši aplikacija leis daug sužinoti apie kiekvieną pasaulio valstybę: vėliavas, sostines, žemėlapius, gyventojus, religiją, kalbą ir dar daugiau. Tai yra kuo puikiausias būdas pažinti pasaulį patraukliu būdu – žaidimo forma. Programėlėje galėsite rinktis 4 sunkumo lygius ir galimybę atsakyti į daugiau nei 6000 klausimų. Beje, galėsite pasirinkti užduotis iš 26 jų grupių. Jei mėgstate keliauti ir dievinate geografiją, ši programėlė ženkliai praplės Jūsų akiratį.

Alternatyvios programėlės: Geography Brain Trainer, Geography Time.

ISTORIJAI

World history, quick e-book. Kai reikia išmokti greitai. Pamiršote kada žlugo Romos imperija? Ar stinga žinių apie senovės Egiptą? Ne bėda. Ši aplikacija yra tarsi mažytis istorijos konspektas, praversiantis kiekvienam moksleiviui. Tai puiki alternatyva gausybei enciklopedijų ar vadovėlių, kadangi čia informacija yra pateikta koncentruotai bei suskirstyta temomis pagal istorinius laikotarpius – nuo antikinės pasaulio istorijos iki naujausių laikų.

Alternatyvios programėlės: World History Dictionary, History in Pictures.

INTELEKTUI

Peak – brain training. Pamirškite Sudoku! Ši programėlė yra kuo puikiausias būdas lavinti intelektą sprendžiant įvairias užduotis. Anot programos kūrėjų, aplikacija leidžia ugdyti daugybę žmogaus proto funkcijų, kurios vėliau gelbsti mokantis specifinių dalykų mokykloje. Daugiau nei 30 aplikacijoje esančių žaidimų lavina atminties, dėmesio, problemų sprendimų ir kitus įgūdžius, leidžia stebėti savo pažangą ir išsikelti vis sunkesnius iššūkius. Jie visi buvo sukurti į pagalbą pasitelkus geriausius mokslininkus.

Alternatyvios programėlės: NeuroNation: Brain Training, Memorado – Brain Games.

Šaltinis: pranešimas spaudai
Kopijuoti, platinti, skelbti bet kokią portalo News.lt informaciją be raštiško redakcijos sutikimo draudžiama.

facebook komentarai

Naujas komentaras


Captcha

Populiariausi straipsniai